full screen background image

IGPR: Polițistul atacat cu o sabie în timpul perchezițiilor nu purta casca

Un ofițer de la Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale este în stare gravă la spital după ce marți dimineață a fost atacat cu o sabie de un suspect, în timpul unor percheziții în Rădăuți. Acesta participa la percheziții privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri. El este căsătorit și are doi copii.

Conducerea IGPR a anunțat într-o conferință de de presă că polițistul atacat nu avea cască pe cap, deşi o avea în dotare.

Poliţistul rănit cu o sabie în timpul unor percheziţii în Rădăuţi nu purta cască de protecţie în momentul intervenţiei, deşi o avea în dotare, a declarat, marţi, inspectorul general al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Potrivit acestuia, la percheziţiile desfăşurate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate a participat şi o echipă de patru luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Trei dintre ei purtau echipament complet de protecţie, însă cel de-al patrulea, agentul rănit cu o sabie, nu purta casca, deşi o avea în dotare.

„În curtea imobilului percheziţionat la Rădăuţi erau trei câini de luptă, unul dintre ei liber. S-a luat măsura asigurării câinelului liber, apoi echipa a solicitat proprietarului să deschidă. Nu s-a dat curs solicitării, aşa că s-a procedat la pătrunderea în casă prin mijloacele din dotare. Când echipa de luptători se afla în faţa uşii şi uşa a cedat, un bărbat de 29 de ani, din întuneric, a ripostat cu o sabie. Poliţistul a fost rănit în zona capului şi în zona braţului stâng şi a fost transportat iniţial la spitalul din Rădauţi. La momentul intervenţiei, poliţiştii aveau echipamente de protectie, trei luptători purtau căştile de protecţie, însă poliţistul care a fost rănit nu o purta, deşi o avea în dotare”, a declarat inspectorul general al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Reprezentanţii Poliţiei spun că, deşi agresorul nu se află la primul contact cu Poliţia, până în prezent nu a fost dată nicio soluţie definitivă în niciunul dintre dosare.

„Cel în cauză a mai fost cercetat şi, deşi are mai multe dosare, până acum nu a fost dispusă nicio soluţie definitivă de nicio instanţă de judecată în niciunul dintre dosare”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Române.

Poliţistul rănit în intervenţie lucrează de 12 ani în Poliţia Română, este căsătorit şi are două fetiţe de 3 şi 5 ani. Fratele său este, la rândul lui, poliţist, iar tatăl lor a practicat aceeaşi meserie.

„Imediat după ce am fost sesizaţi, am luat toate măsurile că acestui coleg să i se acorde toate îngrijirile necesare. Am trimis inclusiv un psiholog la familie”, a subliniat inspectorul general.

comments

comments