full screen background image

Profesorul universitar Mihai Ştefan Ceauşu, Cetăţean de Onoare al judeţului

Profesorul universitar Mihai Ştefan Ceauşu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, de Ziua Bucovinei, în şedinţa festivă a administraţiei judeţene.

Ceauşu este născut la Rădăuţi şi în prezent locuieşte în Iaşi, unde este şeful Departamentului de Istorie Modernă din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”.

Pentru activitatea depusă în cadrul arhivelor şi pentru merite deosebite în punerea în valoare a documentelor din Fondul Arhivistic Naţional, profesorul Mihai Ştefan Ceauşu a primit în 1997 “Diploma de Onoare” a Direcţiei Generale a Arhivelor Naţionale a României şi în 2006 premiul „Dimitrie Onciul” al Academiei Române pentru lucrarea „Parlamentarism, partide şi elită politică în Bucovina habsburgică (1848-1918)”, apărută la Iaşi, în 2004.

Universitarul este autorul a peste 50 de studii şi autor sau coautor a 60 de volume.

În deschiderea şedinţei festive, Sala „Bucovina” din incinta Palatului Administrativ Suceava, acolo unde se desfăşoară şedinţele Consiliului Judeţean, a fost sfinţită, după ce a fost reabilitată total.

Pereții au fost tencuiți, iar sala a fost dotată cu mobilier nou, sistem electronic de vot și cu modul video-conferință.

De asemenea, au fost modernizate sistemele termice și electrice.

Valoarea investiției s-a ridicat la 2 milioane de lei.

Cu prilejul festivităților prilejuite de Ziua Bucovinei, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților PIMEN a lansat acuzații la adresa clasei politice.

El a reclamat decizia Justiției de a nu retroceda bisericii peste 160 de mii de hectare de pădure pe care PIMEN spune că biserica le-a avut în proprietate, nu în aministrare.

El a precizat că statele paralele despre care se vorbește mult în ultima perioadă nu există, “este vorba despre state mafiote”.

Tot astăzi, în aceeași locație, a avut loc şi ceremonia de înmânare a Ordinului Național Pentru Merit, conferit de către Președintele României, maicii Irina Pântescu, stareța Mănăstirii Voroneț.

comments

comments