full screen background image

”3 Surori”, după Cehov, o nouă premieră pe scena teatrului sucevean

Sucevenii se pregătesc să întâmpine o nouă piesă, pe scena teatrului sucevean ”Matei Vișniec”. Mâine, 14 noiembrie, de la ora 19:00, veți putea urmări în premieră, cel mai lung dar și atipic spectacol al teatrului de până acum: ”3 Surori”, după Cehov.

”3 Surori” este un spectacol despre oameni aflați în căutarea fericirii, blocați în reprezentarea fericirii și niciodată fericiți. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viața trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile.

Piesa este tradusă și adaptată de Raluca Rădulescu. Regia este semnată de Catinca Drăgănescu, scenografia și costumele de Andreea Simona Negrilă, coregrafia este realizată de Simona Deaconescu și Mariana Gavriciuc, light & video design-ul sunt creația lui Dan Băsu, iar muzica e interior8.

Alături de matinalii Ada și Călin, au fost, în această dimineață, Cristina Florea – actriță în cadrul teatrului sucevean și Catrinel Bejenariu, co-fondatoare Punctart.

„3 Surori Loading Culture” este un proiect inedit de teatru și cercetare culturală, destinat tinerilor, dezvoltat de o echipă interdisciplinară de peste 20 de artiști și specialiști din Suceava, Iași, București. Spectacolul „3 Surori” este al doilea proiect din cadrul platformei „Loading Culture”, o inițiativă Punctart, un demers de familiarizare a generației tinere cu un text universal privit dintr-o perspectivă modernă, un nou limbaj scenic care integrează noile tehnologii.

Distribuția:

Prozorov Andrei Sergheevici – Cosmin Panaite

Natalia Ivanovna, logodnica și mai târziu soția lui – Delu Lucaci

Olga, sora lui – Cristina Florea

Mașa, sora lui – Diana Lazăr

Irina, sora lui- Clara Popadiuc

Kulâghin Fiodor Ilici, profesor de liceu, soțul Mașei – Sergiu Moraru

Verșânin Aleksandr Ignatievici, arhitect, director – Mîndru Cătălin Ştefan

Tuzenbah Nikolai Lvovici, arhitect – Butnaru Horia Andrei

Salionâi Vasili Vasilievici, inginer – Alexandru Marin

Cebutâkin Ivan Romanovici, medic – Sebastian Badarau.

comments

comments