full screen background image

Focuri de armă la Straja, pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

Luni, 7 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat pe raza localității Straja mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit în pădure, spre localitatea Straja.

Având în vedere că bărbaţii nu s-au supus somațiilor prin voce, lucrătorii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat patru colete care conțineau 6.340 de pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de peste 74.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments