full screen background image

“Trei Surori” – un spectacol inedit pe scena teatrului sucevean

Asociația culturală Punctart și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava deschid ușile pentru un nou spectacol, a cărui premieră va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 19:00. Până atunci însă, sunteţi invitaţi la teatru în cadrul unor repetiții deschise ce vor avea loc în data de 8 noiembrie, de la ora 19:00, și 9 noiembrie, de la orele 13:00 și ora 19:00. La acestea, accesul este liber și în limita locurilor disponibile.

„3 Surori” este un spectacol despre oameni aflați în căutarea fericirii, blocați în reprezentarea fericirii și niciodată fericiți. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viața trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile.

Spectacolul are ca punct de pornire piesa de teatru “Trei Surori” de A. P. Cehov tradusă și adaptată de Raluca Rădulescu. Regia este semnată de Catinca Drăgănescu, scenografia și costumele de Andreea Simona Negrilă, coregrafia este realizată de Simona Deaconescu și Mariana Gavriciuc, light & video design-ul sunt creația lui Dan Băsu, iar muzica de interior8.

Coordonatoarea proiectului este Catrinel Bejenariu, co-fondatoare Punctart. Distribuția este formată din Cosmin Panaite, Delu Lucaci, Cristina Florea, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Sergiu Moraru, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Butnaru, Alexandru Marin, Sebastian Bădărău.

„3 Surori Loading Culture” este un proiect inedit de teatru și cercetare culturală, destinat tinerilor, dezvoltat de o echipă interdisciplinară de peste 20 de artiști și specialiști din Suceava, Iași, București. Spectacolul „3 Surori” este al doilea proiect din cadrul platformei „Loading Culture”, o inițiativă Punctart, un demers de familiarizare a generației tinere cu un text universal privit dintr-o perspectivă modernă, un nou limbaj scenic care integrează noile tehnologii. Primul spectacol din cadrul platformei, „iHamlet”, produs în 2016 în colaborare cu Teatrul Excelsior din București, se bucură de succes în rândul adolescenților și a fost denumit de către Cristina Modreanu în Dilema Veche „cel mai bun spectacol pentru publicul tânăr”.

“Le mulțumim partenerilor proiectului ― Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, Hubrica, Redu și Asociația Mai Bine. Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și UNITER. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”, transmit reprezentanţii Teatrului Municipal „Matei Vișniec”.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști profesioniști. În doi ani, Punctart a devenit o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat. Pentru că mediul cultural contemporan are nevoie de un canal de comunicare nou, distinct, Punctart dezvoltă produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Trei Surori, de A.P. Cehov

Traducere și adaptare: Raluca Rădulescu
Regie: Catinca Drăgănescu
Scenografie și costume: Andreea Negrilă
Coregrafie: Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc
Muzică: interior8
Light&Video Design: Dan Băsu
Coordonator proiect: Catrinel Bejenariu

Distribuția:
Prozorov Andrei Sergheevici – Cosmin Panaite
Natalia Ivanovna, logodnica și mai târziu soția lui – Delu Lucaci
Olga, sora lui, Cristina Florea
Mașa, sora lui – Diana Lazăr
Irina, sora lui- Clara Popadiuc
Kulâghin Fiodor Ilici, profesor de liceu, soțul Mașei – Sergiu Moraru
Verșânin Aleksandr Ignatievici, arhitect, director – Cătălin Ștefan Mîndru
Tuzenbah Nikolai Lvovici, arhitect – Horia Butnaru
Salionâi Vasili Vasilievici, inginer – Alexandru Marin
Cebutâkin Ivan Romanovici, medic – Sebastian Bădărău

Finanțatori: AFCN, UNITER
Parteneri: INCFC, Hubrica, Redu, Mai Bine
Sponsori: Mae, Grid, Suct

Durata spectacolului: 2h 40 min (cu pauză)
Prețul unui bilet la premieră este de 25 de lei.
Relații și rezervări, la telefon: 0759048677.

comments

comments