Echipa Clinicii ALIAT Suceava va participa pentru a doua oară, cu un program personal, la o nouă ediție a Săptămânii PSI, evenimentul organizat de Editura Trei și găzduit de librăriile Cărturești din întreaga țară, între 6 și 12 noiembrie 2017, care include o amplă serie de ateliere dedicate psihosomaticii, terapiei de cuplu, psihologiei copilului și metodelor de dezvoltare personală.
Programul specialiștilor de la ALIAT Suceava se adresează persoanelor interesate de psihologia practică, aplicabilă în soluții concrete, și are ca temă echilibrul. Managerul ALIAT Suceava, psihoterapeutul Alina Ciupercovici, consideră că atelierele din program propuse de echipa sa oferă posibilitatea, tuturor celor interesați, de a afla răspunsurile în ei înșiși. Atelierele propuse trezesc curiozitatea legată de emoții, de relații, dar mai ales legată de soluții, în lipsa cărora problemele rămân tot acolo, la nivelul teoriei.
Agenda specialiștilor clinicii, în cadrul celei de-a 13-a ediții a Săptămânii PSI, în orașele Suceava și Iași, este următoarea:
• Marți 7 noiembrie, Suceava, Librăria Cărturești, ora 18.30
Alexandra Pașa– Cum să-ți reinventezi viața
• Miercuri 8 noiembrie, Suceava, Librăria Cărturești, ora 18.30
Alina Ciupercovici – Cum să fim fericiți în cuplu
• Joi 9 noiembrie, Suceava, Librăria Cărturești, ora 18.30
Mihai Androhovici, Călin Bârleanu – Când sufletul vorbește prin corp
• Sâmbătă 11 noiembrie, Iași, Librăria Cărturești – Palas, ora 12.30
Alina Ciupercovici, Marcel Nedelcu – Mituri despre sexualitatea umană
„Prima mea intervenție, <Cum să fim fericiți în cuplu>, pleacă de la premisa că fericirea în cuplu se poate manageria în condițiile în care ambii parteneri își dau seama că există un dezechilibru. Psihoterapia te poate ajuta să înțelegi niște tipare de comunicare disfuncționale, să schimbi atitudini, să înveți să îl auzi pe celălalt. Referitor la atelierul <Mituri despre sexualitatea umană> de la Iași, îmi doresc o discuție care să normalizeze anumite credințe și convingeri despre sexualitate care duc la aceste mituri. Eu și echipa mea ne dorim să arătăm oamenilor că dependențele nu sunt izolate de alte probleme de natură emoțională sau comportamentală. Suntem gazde ale evenimentului, specialiști pregătiți și formați în arii conexe dependenței… precum relațiile din familie și cuplu sau consilierea parentală. De la edițiile anterioare am învățat că sunt două categorii de oameni care vin… cei care evaluează concurența, adică pe noi și cei care vin să discute, să povestească, să afle răspunsuri. Noi acestora ne adresăm. Este nevoie și de psihologie practică, aplicabilă în soluții concrete. Teoria este valoroasă, dar dacă nu este pusă în practică, problemele rămân tot acolo, la nivelul teoriei. Aceste ateliere oferă oportunitatea de a găsi răspunsuri despre tine… îți trezesc curiozitatea legată de emoțiile tale, de relații, dar mai ales, legată de soluții. O parte dintre cei care au participat la atelierele noastre din primăvară, din cadrul Săptămânii PSI, au înțeles că pot să vorbească despre ceea ce simt, despre problemele lor fără să se teamă. Au participat ulterior și la alte ateliere organizate de noi”, declară psihoterapeutul Alina Ciupercovici (foto) referitor la participarea sa și a echipei Aliat Suceava.
Atelierul “Când sufletul vorbește prin corp”, susținut de terapeutul sportiv al ALIAT Suceava, Mihai Androhovici, alături de Călin Bârleanu, este o abordare interdisciplinară și pleacă de la faptul că deseori, în terapie, specialiștii observă că emoțiile neexprimate pun amprenta pe sănătatea fizică a persoanei și o blochează, transformându-se în boli. Blocajul se simte și la nivel de comportament și de program zilnic. Specialișii ajută pacientul să conștientizeze blocajul, iar terapeuții sportivi îl ajută să conceapă și să pună în practică un program de mișcare adecvat nevoilor acestuia.
Alina Ciupercovici este psihoterapeut si formator, manager al Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava şi Coordonator Regional ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor) România. Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.
Accesul la atelierele din cadrul Săptămânii PSI este liber. Evenimentul va avea loc în orașele București, Cluj, Timișoara, Iași, Arad, Brașov și Suceava.
Clinica ALIAT Suceava face parte din rețeaua de clinici ALIAT – o asociaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali. Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. În 2014 a devenit clinică de sine stătătoare, dezvoltându-se într-o reţea naţională prin înfiinţarea a încă 6 clinici în ţară, în Constanța, Brașov, Suceava, București.
Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.