full screen background image

Suceava găzduieşte Festivalul Internaţional de Film Ecologist

Până pe 29 octombrie, la Suceava se va desfăşura Festivalul Internațional de Film Ecologist – “Eco Fest 2017”,

În cadrul festivalului sunt prezentate cele mai valoroase filme de lung, mediu sau scurt-metraj, documentare sau de animație românești sau străine, având drept tematică protecția mediului înconjurator sau ecologia sub diversele ei aspecte.

Obiectivul esențial al festivalului este promovarea și dezvoltarea în rândul populației, îndeosebi a tinerei generații, a unei conștiințe și atitudini active, militante și creative pentru protecția și salvgardarea naturii și a mediului înconjurător.

Festivalul se desfașoară anual, în localități în care Asociația Pro Familia și Asociația Initiativa Ecologista Europeana organizează manifestarea Zona Liberă de Indiferență.

La proiecțiile, dezbaterile, întâlnirile cu publicul și cu presa vor participa realizatori de filme de gen, distribuitori, critici de film din țara și străinătate, organizatori de festivaluri și manifestări internaționale de film, factori educaționali cu răspunderi în politica de mediu.

“Adevărul – în cazul de față, adevărul despre schimbările climatice – se află mereu în fața noastră. Problema este că nu știm să-l vedem, n-am fost învățați să-l vedem. Filmele prezentate în acest festival ne ajută să deschidem ochii.Accesul la adevăr este însă numai o etapă înaintea acțiunii noastre comune pentru a ne asigura un viitor pe o planetă curată. Sper că ECO FEST să vă dea tuturor imboldul către o asemenea acțiune.”, spune Lavinia Șandru – director ECO FEST.

“Prin ținuta și diversitatea filmelor prezentate și a evenimentelor interactive incluse, festivalul își propune a nu fi o simplă reflectare pasivă a realității, a unor stări de fapt, ci de a funcționa ca un instrument de cunoaștere și intervenție activă, de stimulare și implicare convergentă a conștiinței publice și a tututor factorilor politici, economici, tehnico-științifici și culturali implicați nemijlocit în construcția și evoluția destinului umanității.”, transmite Vladimir Marin – director artistic ECO FEST.

“Suntem onoraţi să fim gazda celei de-a 7-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Ecologist Eco Fest – „Pentru Sănătatea Pământului”. Cu această ocazie, vă invit să descoperiţi „Suceava – Green City”. Proiectele de modernizare şi investiţiile făcute în ultima perioadă, dovedesc permanenta preocupare a municipalităţii de conservare şi ocrotire a mediului înconjurător.”, declară Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Programul Festivalului Internațional de Film Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului”

25 octombrie 2017, Teatrul Matei Vișniec

Ora 18,00 – TimeAholics – piesă de teatru prezentată de Teatrul Excelsior, regia Anca Ciuclaru
Ora 19,30 – Gala de Deschidere a Festivalului Internațional de Film Ecologist Pentru Sănătatea Pământului

 

26 octombrie 2017, Muzeul Bucovinei

Sala 1

13,00 – 14,00 – Workshop

Inițiere în arta actorului – susținut de Lămîița Melu. Acest curs ajută la dezvoltarea personală – nonformală a elevilor. Îi ajută să-și descopere aptitudinile, simțurile, să socializeze, să-și înfrângă emotivitatea, să se integreze în colectivitate și să-și dezvolte imaginația și spiritul creativ.

14,00-16,00 – Proiectie filme din secțiunea Concurs

FUKUSHIMA – THE SILENT VOICES / 58 min.

PLASTIC CHINA / 80 min.

16,30-17,30 – Workshop

Educația media – ”Din tainele jurnalismului” – susținut de jurnalistul și prezentatorul de televiziune Vlad Ionescu. Elevii vor învăța cum se transmite informația cătrepublic, ce scriem, când scriem și cum scriem sau ce, când ți cum vorbim prin intermediul canalelor media. Impact și influență.

17,30-19,30 – Proiectie filme din secțiunea Concurs

EAU SECOURS! / 13 min.

FRONTERA INVISIBLE / 28 min. – in prezenta producatorului Mihai Stoica

CANOPY / 52 min. – in prezenta regizoarei Lucia Kasova

THE CLEANEST SEA / 9 min.

EXTREMOS-VIAJA A KARUKINKA / 26 min

Sala 2

Prezentare proiecte Zona Libera de indiferență

– 13,00-14,00,

– 16,30-19,30

 

27 octombrie 2017, Muzeul Bucovinei

Sala 1
13,00 – 14,00 – Workshop

”Art Efect” – cunoaștere și dezvoltare personală prin intermediul artelor – susținut de Mariana Pachis, artist plastic, regizor, scenarist și scenograf. Elevii vor fi stimulați să-și etaleze creativitatea și să-și folosească imaginația în scenarii și joc de teatru, în regie de film și desen.

14,00-16,00 – Proiectie filme din secțiunea Concurs

A FRAGILE WORLD / 38 min.

WINDING / 60 min.

NO-GO ZONE / 10 min.

THE ONE WHO REMEMBERS MORE / 9 min.

16,30 – 17,30 – Workshop

Dezvoltare personală – Comunicare paraverbală – susținut de Felicia Iordache, specialist și trainer în comunicare, jurnalist. Elevii vor fi inițiați în comunicare și prezentare personală, prin activități practice, concrete.

17,30 – 19,30 – Proiectie filme din secțiunea Concurs

OPERATIUNEA ZIMBRUL / 50 min. – in prezenta regizorului Dan Curean

THOSE WHO SAW/CEUX QUI SEMENT / 55 min. – in prezenta regizorului Pierre Fromentin

THE MAGIC OF KHORTYTSIA/ 41 min.

Sala 2 – Prezentare proiecte Zona Libera de indiferență

13,00 – 14,00,

16,30-17,30

 

28 octombrie, Muzeul Bucovinei

Sala 1
11,00 – 12,00 – Workshop

Revoluția digitală – transformarea industriei cinematografice dintr-o industrie poluantă și periculoasaă, într-o industrie verde și prietenoasă – susținut de Bogdan Ionescu, producător general New Education și director la Școala de Televiziune Junior. Revoluția digitală a transformat procesarea peliculei, dintr-o industrie poluantă și periculoasă, într-o industrie verde și prietenoasă cu mediul. Substanțele și produsele toxice inflamabile au fost înlocuite de biți și bytes. Cum ni s-au schimbat obiceiurile și viața datorită filmului și fotografiei digitale.

12,00 – 13,00 – Prezentare proiecte Zona Liberă de Indiferență

14,00 – 16,45 – Prezentare filme din secțiunea Concurs și din Panorama

EXTRAORDINARY PEOPLE / 45 min. – in prezenta producatoarei Nurdan Tekeoglu

AVENTURA LUI NELLY / 94 min (film din Panorama)

17,00 – 18,00 – Workshop

Atitudinea Ecologista – șansa noastră de reușită în viață – susținut de președintele ECO FEST, Lavinia Șandru. Cei prezenți vor descoperi cât de importantă e gândirea și atitudinea ecologistă și pozitivă, cât de mult ne poate influența viața și cum putem schimba lucrurile în jurul nostru atunci când ne așteptăm mai puțin, cu un efort minim.

18,00 – 20,30 – Prezentare film din Panorama

TOMORROWLAND (Lumea de dincolo de maine) / 124 min.

 

29 octombrie 2017, Teatrul Matei Vișniec

12,00 – 13,00 – Gala de Închidere Festivalul Internațional de Film Ecologist

13,00 – 14,00 – concert trupa Proconsul

comments

comments