full screen background image

Revista ”Bucovina Literară” a împlinit 75 de ani

Alături de matinalii Viva FM a fost, în această dimineață, Isabel Vintilă, profesor și inspector școlar de specialitate pentru limba română, redactor ”Bucovina Literară”, publicație întemeiată la Cernăuți, în anul 1942.

Astăzi am marcat 75 de ani de cultură, 75 de ani de când revista ”Bucovina Literară” a luat ființă.

Isabel Vintilă: ”Biblioteca Bucovinei I.G.Sbiera și Societatea Scriitorilor Bucovineni, organizează o manifestare ce va avea loc pe 26 și 27 octombrie, tocmai pentru a marca acest moment deosebit de important pentru cea mai prestigioasă revistă din această parte a țării!”

Joi, pe 26 octombrie, de la ora 11, la Biblioteca Bucovinei, va avea loc simponzion ”Bucovina Literară – Trecut, prezent și viitor”, și un recital de poezie. Invitați vor fi redactori, poeți, oameni de cultură, atât din țară, cât și din Cernăuți.

Vineri, 27 octombrie, la Putna, va avea loc, la ora 12, o masă rotundă, ”Bucovina Literară la 75 de ani de la întemeiere”, unde va fi lansat și cel mai recent număr al revistei.

Mai multe detalii despre evenimentele care urmează săptămâna viitoare, ascultați în interviul din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”!

comments

comments