full screen background image

Topul firmelor private din judeţul Suceava, la ediţia a XXII-a

Federația Patronală a Intreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava a organizat, vineri, cea de a XXII-a ediție a TOPULUI FIRMELOR PRIVATE DIN JUDEȚUL SUCEAVA.

Evenimentul a avut loc la Complexul Zamca din Suceava și s-a bucurat de prezența a peste 300 de firme IMM din județul Suceava, alături de reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai instituțiilor publice locale și centrale, conducerii CNIPMMR, instituțiilor bancare, alte organizații și organisme de la nivel local și național, parteneri și colaboratori ai Federației Patronale IMM din județul Suceava.

TOPUL IMM SUCEAVA 2017 a evidențiat rezultatele economice deosebite obținute de IMM-urile sucevene în anul 2016, performanțele de excepție obținute de acestea și oamenii de afaceri care le conduc.

“Îi felicit pe toţi întreprinzătorii, pentru că au rezistat, că nu se dau bătuţi şi că oricâte piedici ar avea, reuşesc, înving şi merg mai departe”, a spus Liliana Agheorghicesei, preşedintele FP a IMM.

“Ne luptăm pentru ca mediul de afaceri să aibă predictibilitate şi stabilitate”, a subliniat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Prefectul Mirela Adomnicăi le-a spus reprezentanţilor mediului de afaceri că au în Guvern un partener credibil, exprimându-şi speranţa ca, la urmatoarea ediţie a Topului, cu ocazia aniversarii Centenarului Marii Uniri, întreprinzătorii vor veni la întâlnire “mai mulţi şi mai uniţi”.

“Am văzut oameni de afaceri care prin activitatea lor de succes au reuşit să creeze o bază economică solidă, importantă pentru noi. Apreciez că, prin iniţiativă, aţi găsit căi profitabile de a investi şi de a crea plus valoare”, a arătat Adomnicăi.

Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est a adus întreprinzătorilor suceveni veşti privind finanţarea start-up-urilor, sumele destinate acestor afaceri fiind suplimentate recent: “Dacă nu suntem competitivi, nu vom rezista. Lupta pe această piaţă este puternicp şi trebuie să ne gândim ce vom face pe viitor. Acesta deoarece proiectele de după 2020 se vor concentra pe competitivitate, iar granturile vor fi mai puţine”.

Primvicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, MARIAN FILIMON, a criticat vehement, la Suceava, ultimele măsuri ale Guvernului de creștere a salariilor bugetarilor.

El a opinat că majorările salariale exagerate vor duce la blocarea economiei, adăugând că “birocrația și delăsarea nu au scăzut în mediul de stat”.

FILIMON a punctat că majorarea lefurilor angajaților bugetari creează “frustrare” în mediul privat, care asigură de fapt dezvoltarea economică.

În cadrul manifestării a fost premiată special Simona Rusu, femeie de afaceri, care a luat locul I, la Sankt Petersburg, în competiţia dintre 1.490 de saloane de parfumerie din Europa.

Florin Preda a primit, de asemenea, premiul special pentru “curajul de a intra în această lume”, înfiinţând o firma nouă în 2017.

Printre premiaţii ediţiei s-a aflat din nou şi Radio VIVA FM.

comments

comments