full screen background image

Siria: 37 de morți în raiduri împotriva unei foste ramuri a Al-Qaida

Cel puțin 37 de persoane, în majoritate civili, au fost ucise marți în raiduri împotriva unor poziții ale fostei ramuri a rețelei Al-Qaida în orașul Idlib, nord-vestul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Raidurile au vizat poziții ale Fateh al-Cham în Idlib și împrejurimi, a precizat OSDO, care are o vastă rețea de surse și militanți în Siria.

‘Un număr de 24 de civili, între care 11 femei și 10 copii, figurează printre cele 37 de persoane ucise’, potrivit unui nou bilanț.

Provincia Idlib este în mare parte controlată de Fateh al-Cham, aliată a grupărilor rebele siriene.

OSDO a estimat că raidurile au fost întreprinse de avioane ale coaliției internaționale antijihadiste condusă de SUA sau de avioane ale Rusiei, aliat al regimului președintelui Bashar al-Assad.

Armata rusă a dezmințit orice implicare.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a indicat, la rândul său, că forțele americane au vizat membri ai Fateh al-Cham ‘în două atacuri precise’, pe 3 și 4 februarie, în apropiere de Idlib.

Atacurile americane în Siria s-au concentrat mult timp pe gruparea jihadistă Statul Islamic, rivală a Fateh al-Cham. Dar de câteva luni, raidurile ce vizează Fateh al-Cham s-au intensificat.

AGERPRES

comments

comments
Leave a Reply

avatar