full screen background image

Două persoane reţinute, ţigări de contrabandă şi o maşină confiscate de poliţişti

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Marţi, la ora 14.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control, pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Moldova Sulița.

În maşină se afla, ca pasager, un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în portbagaj și într-un locaș amenajat între scaune și bancheta din spate, 3.530 de pachete cu țigări, bunuri pentru care cei doi nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Țigările de contrabandă, în valoare de circa 39.900 de le,i au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de circa 15.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, cei doi suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, miercuri, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments