Jurnalistul RADU HERJEU, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a fost invitatul Radio VIVA FM.
Radu Herjeu este jurnalist și scriitor, cu peste 20 de ani de experiență în televiziune, radio și presa scrisă, autor a 8 cărți.
Revenit în țară în 1993, după o serie de burse în străinătate, renunță la varianta de a ocupa un post de profesor și participă la un concurs organizat de primul mare radio comercial din România, Radio Total.
Reușește primul și, timp de câteva luni (septembrie 1993 – ianuarie 1994) editează și prezintă știrile.
În februarie 1994 se mută la Antena 1, unde, timp de aproape 10 ani (până în octombrie 2003) prezintă principala emisiune informativă a postului, Observatorul de la ora 19.
În paralel, realizează sute de emisiuni culturale, economice, politice.
Între 1994 și 1998 realizează la Radio Romantic emisiunea ”Nouă ne Pasă”, un talk-show interactiv cu ascultătorii. Între 2003 și 2014 își continuă cariera profesională la alte posturi de televiziune: Național, B1 și România TV. Aici va activa preponderant ca editor-prezentator de știri.
Între 1991 și 2015 este președinte al Societății pentru Cultură, Oameni și Prietenie (din 2012 – Clubul Nouă ne Pasă!), un ong cultural pentru tineret. În cadrul acestuia va coordona timp de 5 ani editarea revistei culturale ALTFEL, care era distribuită gratuit lunar în toate liceele din țară. Cu mari greutăți financiare s-a reușit apariția a 50 de numere. Apus bazele unui Centru de Resurse pentru Tineret, în cadrul căruia membrii ong-ului țineau cursuri gratuite de limba română, matematică, informatică, desen, chitară, foto-video, pentru elevii cu posibilități materiale reduse. A participat, alături de colegii din ong la sute de ore de dirigenție în aproape toate liceele din capitală. Începând din 2000, organizează alături de prietenii săi singurul concurs național de arte pentru liceeni – LicArt. La cele 3 secțiuni ale sale, fotografie, poezie și teatru, s-au înscris în cei 14 ani de existență, peste 25.000 de liceeni români.
Este printre puținii jurnaliști români care a primit Distincția Culturală din partea Academiei Române (în 2001)
Între 1999 și 2003 a fost lector universitar la Facultatea de jurnalism-filosofie din cadrul Universitatii Spiru Haret, unde a susținut 2 cursuri anuale: ”Tehnici de propagandă, manipulare și persuasiune în televiziune” și ”Televiziune, cultură și societate”.
Pe 8 februarie 2015 i se propune și el acceptă să fie nominalizarea Camerei Deputaților pentru ocuparea poziției de membru titular al Consiliului Național al Audiovizualului, organismul autonom care reglementează activitatea posturilor de televiziune și radio din România.
Pe 9 februarie, candidatura sa întrunește 459 de voturi ale parlamentarilor din ambele camere ale legislativului, el începându-și astfel mandatul de 6 ani.
Vizionați întreaga emisiune realizată de Călin Bârleanu.