full screen background image

Ambasada României în Mexic nu deţine informaţii conform cărora printre victimele seismului s-ar afla şi români

Referitor la cutremurul produs în Mexic, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetățeni români.

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români.

Menționăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora.

În acest context, MAE reamintește faptul că cetățenii români afectați de seismul produs în Mexic pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice — 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza