full screen background image

Furtuna de duminică a afectat rețele electrice și circulația feroviară între Moldova și Ardeal

Ca urmare a furtunii de duminică seara, luni la ora 13, nu erau branșate la curentul electric 18 localități din județul Suceava, iar circulația feroviară pe magistrala Moldova Ardeal se desfășura cu întârziere între Floreni și Silhoasa.

Astfel, nu aveau curent electric 3993 consumatori din Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Iacobeni, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Moldovița, Cârlibaba, Broșteni, Șaru Dornei, Vatra Dornei, Dorna Arini, Poiana Stampei, Straja și Brodina. La ora respectivă erau în teren 14 echipe de intervenție ale EON-Delgaz. În ce privește circulația feroviară, luni dimineață a fost reluată legătura pe Magistrala Moldova- Ardeal, dar cu întârziere de circa o oră, pentru fiecare garnitură de tren, întrucât, între stațiile Floreni și Silhoasa locomotivele electrice au fost înlocuite cu cele Diesel. Se estimează că remedierea liniei electrice a rețelei feroviare se va produce în maximum 48 de ore.

Unitățile administrative teritoriale din județul Suceava nu au semnalat probleme deosebite și pagube, doar Primăria Vicovu de Sus a transmis că a fost luat de furtună acoperișul unei locuințe. Familia respectivă nu a fost evacuată, întrucât casa e locuibilă. Primăria Vatra Dornei a comunicat accidentul unui un lucrător al Telekom, care a căzut de pe un stâlp și a suferit o fractură la tibie. Bărbatul a fost internat la Spitalul Județean Suceava, fiind în afara pericolului.

Drumurile naționale, județene și comunale de pe raza județului Suceava au fost descongestionate, iar ceilalți gestionari ai infrastructurilor publice nu au semnalat probleme în furnizarea serviciului prestat către populație. De asemenea, nu au fost afectate școli.

comments

comments