Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti testează suplimentar sângele recoltat, şi pentru virusul West Nile, transmis prin înţepătura ţânţarului, în condiţiile în care în ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe cazuri de meningite şi meningo-encefalite cu acest virus.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, a precizat marți că tot sângele colectat în Capitală este testat, în fiecare vară, din momentul în care apare prima infecție cu virusul West Nile.
“În fiecare vară apar infecții cu virusuri West Nile. Și noi, în momentul în care apare un caz în București, testăm colecta ca să nu transmitem. E o regulă pe care o aplicăm de multă vreme”, a declarat pentru AGERPRES Doina Goșa.
Directorul Centrului de Transfuzii București a mai spus că, de cinci ani, în perioada verii, România se confruntă cu acest virus.
Toți donatorii sunt testați pentru virusul West Nile, iar testarea durează 72 de ore.
Potrivit ultimei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în sezonul 2017 au fost înregistrate 22 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, din care 6 decese (București — 3, Buzău — 1, Brăila — 1, Olt — 1).
AGERPRES