full screen background image

Jandarmii vor supraveghea evenimentele organizate în acest weekend

În perioada 25 – 27 august, 100 de jandarmi vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive şi la care se estimează participarea unui număr mare de persoane:

Este vorba despre Festivalul “Bucovina Rock Castle”, în zona Cetății de Scaun Suceava (25-27 august), Târgul olarilor “Ochi de păun” în municipiul Rădăuți (25-27 august), “Sărbătoarea muntelui”, pe platoul masivului Rarău (27 august), manifestările religioase prilejuite de sfințirea lăcașului de cult la Mănăstirea Sihăstria Putnei (27 august), manifestări cultural-artistice prilejuite de ziua localităţii Panaci (27 august) şi meciul de fotbal din cadrul Ligii a IV-a, dintre echipele A.C.S. Șomuzul Fălticeni şi A.C.S. Juniorul Suceava, pe stadionul din municipiul Fălticeni (27 august).

Totodată, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor asigura ordinea publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a Mitingului aviatic “Suceava Air Show”, la Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava, în data de 26 august.

Pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, 40 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv.

De asemenea, în perioada 25– 27 august, 25 de jandarmi din cadrul posturilor montane vor avea în vedere menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate şi informarea şi acordarea de sprijin turiştilor, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestări:
– să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor;
– să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Totodată, pentru buna desfășurare a manifestărilor care au loc în apropierea sau în zona municipiului Suceava, jandarmii suceveni recomandă tuturor participanților să utilizeze mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de Primăria Suceava pentru fluidizarea traficului și evitarea ambuteiajelor în principalele intersecții.

comments

comments