full screen background image

Județul Suceava are cea mai mare alocare din țară pentru proiecte finanțate prin PNDL

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a publicat lista proiectelor din județul Suceava care vor fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În total, în județul Suceava vor fi finanțate 254 de proiecte, depuse de Consiliul Județean Suceava și de primării. PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

După publicarea listei cu proiectele aprobate prin PNDL, liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a remarcat faptul că județul Suceava are cea mai mare alocare din țară, cu suma de 928,525 milioane de lei.

Ioan Stan a amintit că în total s-au finanțat nu mai puțin de 254 de proiecte, fapt ce contrazice „retorica profund demagogică” a unor lideri județeni ai PNL Suceava, care au afirmat că Guvernul PSD – ALDE ignoră finanțarea proiectelor pentru județul Suceava.

„La finanțate au avut prioritate școlile, grădinițele, infrastructura de apă și canal, dispensarele, dar și infrastructură rutieră, așa cum a fost prevăzut în programul de guvernare al PSD și în strategia Ministerului Dezvoltării.

Putem afirma că toate localitățile precum și Consiliul Județean au primit finanțări, indiferent de culoarea politică a primarilor, fapt ce demonstrează preocuparea guvernului PSD-ALDE pentru dezvoltarea comunităților și nu pentru lupta politică, așa cum s-a întâmplat atunci când Consiliul Județean a distribuit către localități sumele pentru echilibrarea bugetelor locale.

De remarcat este valoarea mare și numărul proiectelor destinate infrastructurii rutiere județene, fapt ce demonstrează încă o dată implicare Guvernului în dezvoltarea rețelei de drumuri.

Și chiar dacă știm că unii lideri județeni își vor asuma tăierea panglicii pentru aceste proiecte, suntem bucuroși că județul Suceava face pași înainte în dezvoltarea infrastructurii”, a declarat liderul PSD Suceava.

comments

comments