full screen background image

Carmen Năstase și Angela Albu vă invită la Şcoala de vară “Ospitalitate și tradiție în România”, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică!

Zi de vineri cu noutăți din mediul academic sucevean. Invitatele de astăzi au fost decanul Facultății de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Carmen Năstase și Angela Albu, director departament.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava organizează in perioada 17 – 22 iulie 2017, Şcoala de vară “Ospitalitate și tradiție în România”, în parteneriat cu Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), sub egida Hospitality International Summer School (HISS) și a Centrului de Resurse și Cercetări în Turism din cadrul universității sucevene. Hospitality International Summer School a fost inițiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană Bucureşti și Universitatea ”Ștefan cel Mare ” din Suceava.

”Este vorba despre o Școală de Vară în domeniul Turismului și ne bucurăm că Bucovina găzduiește această Școală. Încercăm să susținem turismul în regiune” a declarat decanul Carmen Năstase.

Printre speakerii care vor participa la şcoala de vară organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică se numără prefesori de la univeristati de prestigiu din țară: Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Româno Americană din București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș dar și profesionişti din domeniul turismului.

În aceste zile Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează, în perioada 10 – 28 iulie 2017, prima sesiune de admitere din acest an, instituția de învățământ superior punând la dispoziție 1.715 locuri bugetate și 2.350 de locuri cu taxă pentru programele de licență și masterat, cursuri de zi.

”Aceste zile sunt foarte importante pentru noi, îi așteptăm pe toți ce care doresc să îmbrățișeze o profesie, le oferim o paletă largă de specializări. Le oferim oportunități cu care ei pot să își dezvolte personalitatea pe lângă acumularea de cunoștințe profesionale” a menționat Angela Albu, director departament.

Agenda Școlii de vară prevede prelegeri, seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, focus grupuri, vizite de documentare în regiunea Bucovina la firme care activeză în domeniul turismului – Conacul Domnesc, Popas Turistic Sucevița, Comoara Bucovinei, Eden Garden, la companii din ramuri conexe – fabrica de bere BERMAS, dar și la obiective turistice importante din regiunea Bucovinei – Muzeul satului, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Voroneț, Muzeul oului încondeiat – Vama, Atelierul de ceramica de la Marginea (detalii pe site-ul proiectului http://www.hiss.usv.ro).

La final, studenţii vor elabora proiecte dezvoltate în echipe, proiecte ce vor avea ca structură problematica dezbătută în cadrul cursurilor și seminariilor aplicative din cadrul programului școalii de vară. De asemenea va fi organizat un concurs de fotografie Ospitalitate și tradiție în Bucovina. În cadrul programului sunt organizate activităţi culturale şi de socializare.

Pentru a afla mai multe despre asta, ascultați interviul integral de mai jos:

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments