full screen background image

Duelul declaraţiilor dintre Balan şi Stan continuă

Vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, i-a răspuns liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a respins criticile aduse de acesta guvernării social-democrate.

Balan spune că măsurile anunțate de Guvernul PSD au generat probleme atât în ceea ce privește cursul valutar sau cotațiile bursiere, dar sunt în același timp văzute cu îngrijoare atât de mediul de afaceri cât și de pensionari.

Balan: “De aceea, mă simt obligat să-i aduc la cunoștință colegului meu de Parlament, senatorul Ioan Stan, că Guvernul domniei sale, adică al PSD, care a fost condus de Sorin Grindeanu, tocmai a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată tot de PSD. Motivul invocat: incompetența. Incompetența Guvernului în ansamblul său”.

Mă refer la renunțarea la cota unică de 16 la sută pe venit și introducerea unei cote pe cifra de afaceri. În ceea ce privește anunțul cu desființarea Pilonului II de pensii private al ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, acesta a fost primit cu îngrijorare de cei care au contribuit la acest fond și văd decizia ca o bătaie de joc la adresa lor.

Domnule senator, vă rog să verificați ce efect au avut pentru Bursă și pentru cursul valutar acțiunile guvernului PSD în ultimele zile. Vă rog să vedeți cum percep pensionarii măsurile propuse de ministrul de Finanțe Ionuț Mișa și, dacă nu e îndeajuns, vă rog să întrebați oamenii de afaceri de cota de impozit pe cifra de afaceri. Asta, dacă doriți să vedeți și ce gândește .”

Ioan Stan spune că nu doreşte un “război al replicilor”, pentru că “polemica nu soluționează mare lucru”, dar a ţinut să-i răspundă din nou deputatului liberal.

Stan; “Faptul că dl. deputat Balan a răspuns atât de prompt și de crispat celor spuse de mine, dovedește că am atins puncte nevralgice ale discursului domniei sale. Departe de mine intenția de a da naștere unui război al replicilor, pentru că în situația în care ne aflăm, adică putere versus opoziție, polemica nu soluționează mare lucru. Orice demers al dlui deputat ar avea rost dacă, urmare a unor critici și acuze ar oferi și variante constructive, alternative la ceea ce critică. Dar așa ceva nu se întâmplă și mă văd nevoit să o iau de la capăt, nu pentru dl. deputat, care are niște comenzi de îndeplinit conform disciplinei de partid, ci pentru cei cărora li se adresează programul de guvernare PSD-ALDE, cei care ne-au dat votul și în fața cărora răspundem pentru asta.

Să ne ocupăm deci de așa zisele griji ale dlui deputat.

– Scăderea cursului valutar. Din date publicate de BNR, în perioada 06.06-06.07.2017 s-au înregistrat scăderi ale cursului timp de 7 zile și anume 9,16, 22, 23, 27, 28, 29 iunie. După această perioadă cursul valutar a început să crească ajungând la valoarea de 4,5957 lei pentru un euro în data de 06 iulie față de maximul lunii iunie care a fost de 4,5957 lei pentru un euro în data de 20 iunie.Vorbim deci, pe cifre, despre o scădere și o evidentă redresare a cursului valutar.

– Îngrijorările mediului de afaceri, dacă ele există, sunt manifestări normale ale unor agenți economici responsabili ce vor să beneficieze de cele mai propice condiții pentru derularea afacerilor lor. Înțelegându-le preocuparea liderul nostru a declarat că pentru toate propunerile ce vizează mediul de afaceri se vor face simulări și calcule și numai în cazul în care ele își vor dovedi eficiența se va opta pentru aplicare.

– Demiterea prin moțiune de cenzură a guvernului Grindeanu nu s-a datorat incompetenței acestuia ci unor întârzieri în aplicarea programului de guvernare. Revocarea sa dovedește că suntem în stare să recunoaștem atunci când în munca oamenilor noștri apar neajunsuri, să le sancționăm și să mergem mai departe.

– Îngrijorările pensionarilor. Mi-e foarte greu să înțeleg ce pornire autodistructivă îl face pe dl. deputat să reia subiectul deși e clar că în fața acestei categorii sociale cei pe care-i reprezintă nu mai au nici un credit. Și ca să nu mai lungim vorba îi propun să organizăm o întâlnire cu pensionarii la care să discutăm despre spaimele pe care încearcă să le acrediteze ca fiind ale lor. Și să-i consultăm în legătură cu ce au făcut pentru ei guvernele PSD-ALDE și respectiv guvernele anterioare . Guverne reprezentând partide care s-au combinat și și-au schimbat numele în speranța de a-și pierde urmele fără să-și schimbe năravul.

Mai adaug doar că nu mai sper să-l lămuresc pe dl. deputat și recunosc faptul că nu mă mai adresez domniei sale. Suntem la putere pentru că așa a dorit electoratul. Suntem la putere și vom continua să fim până ne vom fi îndeplinit promisiunile și le va fi mai bine tuturor românilor.”

comments

comments