full screen background image

Perechi de trenuri zilnice, pe ruta Suceava-Cernăuți şi retur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la o întâlnire cu oficialitățile regiunii Cernăuți, la care au fost prezenţi şi reprezentanți ai căilor ferate din România și Ucraina.

Flutur a spus că se intenţionează introducerea unei perechi de trenuri zilnice pe ruta Suceava-Cernăuți, care să fluidizeze traficul între Ucraina și România, în condițiile liberalizării regimului de vize pentru cetățenii ucraineni.

„Am avut o întâlnire cu oficialităţile de la Cernăuţi, domnii Fisciuc şi Munteanu, la care au participat reprezentaţii căilor ferate din România şi Ucraina. Am propus introducerea unui tren Suceava – Cernăuţi pentru care am discutat şi la Ministerul Transporturilor, care va sprijini acest proiect. Este o măsură rapidă de fluidizare a traficului între Suceava şi Cernăuţi, în contextul liberalizării regimului vizelor pentru cetăţenii ucraineni. Salut încă o dată şi mă bucur pentru vecinii noştri, că pot beneficia de această liberalizare

Revenind la aceasta cursă, avem la îndemână un exemplu care funcționează, între Ucraina şi Polonia. Aici, de la începutul anului, au înregistrat peste 80.000 de pasageri care plătesc 5 euro pentru cei 80 de km.

La noi, de la Suceava până la Cernăuţi, s-ar putea ajunge în mai puţin de două ore. Am propus o pereche de trenuri, zilnic. Unul să plece dimineața din Suceava, cu întoarcerea seara de la Cernăuţi, şi un altul care să plece dimineaţă din Cernăuţi şi cu întoarcerea seara din Suceava.

Ar fi o bucurie, atât pentru cei din judeţul Suceava şi nu numai, cât şi pentru ucraineni. Cred că va fi un tren plin. Vor putea veni în vizită ca turişti sau la cumpărături. Deja cred că va trebui să existe mijloace de transport care să preia de la gară pasagerii pentru trasee la mănăstiri sau alte obiective.

Sunt de părere că această măsură va contribui foarte mult la fluidizarea traficului, la confortul celor care doreasc să călătorească între Suceava şi Cernăuţi şi cred că va duce la creşterea numărului celor care ne vizitează judeţul”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunţat că, pe 21 iunie, la Vadu Siret, cele două părţi se vor întâlni din nou, pentru a se prezenta soluțiile tehnice, ţinând cont în special de ecartamentul diferit pe căile ferate din cele două ţări.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments