full screen background image

Tânăr din Preuteşti prins conducând băut, cu 110 km/h, pe Calea Unirii din Suceava

În perioada următoare, poliţiştii au programat acţiuni pe toate segmentele de activitate pentru creşterea gradului de siguranţă la nivelul municipiului Suceava dar şi în zona rurală adiacentă.

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. În acest sens, acţiunile desfăşurate de poliţişti vizează atât problematica siguranţei fizice şi patrimoniale a persoanelor dar şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Având în vedere faptul că în week-end mulţi cetăţeni din comunele limitrofe vin în mun. Suceava pentru cumpărături, distracţie sau relaxare, poliţiştii Poliţiei Municipiului Suceava au organizat o acţiune cu efective sporite, în noaptea de 10/11 iunie, pe raza de competență pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere produse de conducătorii auto care condus vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii, au fost testaţi cu aparatul etilotest 129 de şoferi şi au fost constatate 6 infracţiuni, din care 5 alcoolemii.

De asemenea, au fost aplicate şi 13 sancţiuni contravenționale, în valoare de 14.035 de lei.

Pentru abaterile săvârşite au fost reţinute 5 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice şi alte deficienţe au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Duminică, poliţiştii au depistat mai mulţi şoferi care au încălcat legile circulaţiei rutiere.

La ora 02.50, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe str. Universităţii, din localitate, având o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La orele 04.50, un tânăr, de 24 ani, din comuna Mitocul Dragomirnei, a condus autoturismul, pe str. Grigore Al. Ghica, în municipiul Suceava, iar în urma testării aerului expirat a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La ora 00.00, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Preuteşti, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce circula pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, cu viteza de 110 km/h, în localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a oprit pentru control, pe DC 68 Poieni – Udești, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un minor, de 17 ani, din orașul Salcea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 02.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control, pe str. Universității din localitate, autoturismul condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Iaşi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa rutieră şi siguranţa stradală fiind priorităţi permanente ale poliţiştilor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza