full screen background image

Prefectura începe procedurile pentru organizarea alegerilor parțiale din Iacobeni și Siminicea

Guvernul României a stabilit ca duminică, 11 iunie 2017, să se desfășoare alegerile locale parțiale pentru primari, în două localități din județul Suceava, comunele Siminicea și Iacobeni.

Totodată, a fost aprobat calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a acestora, precum și cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a acestui scrutin.

Potrivit calendarului electoral stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 252/2017, alegerile locale parțiale implică aceleași operațiuni ca și în cazul alegerilor locale generale, cu precizarea faptului ca termenele sunt reduse la jumătate și încep sa curgă din data de 7 mai 2017.

Astfel, până la data de 9 mai va fi desemnat președintele Biroului Electoral Județean și a locțiitorului acestuia, în ședință publică prin tragere la sorț.

Depunera candidaturilor pentru funcția de primar se va face în perioada 16 – 22 mai, iar campania electorală pentru acest scrutin se va desfășura în perioada 27 mai – 10 iunie, ora 07:00.

Tipărirea buletinelor de vot se va face cel mai tarziu în data de 6 iunie.

De asemenea, s-a aprobat, suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară, bugetul şi cheltuielile necesare în vederea pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale, care se suportă din bugetul de stat.

“Ministerul Afacerilor Interne va asigura sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru plata timbrelor autocolante, a plicurilor, ștampilelor și hartiei efectiv consumate pentru imprimarea buletinelor de vot, cît și sumele necesare acoperirii îndemnizatiilor membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic și auxiliar, a închirierii spațiilor în care se organizeaza instruiri, a cheltuielile de transport, ambalare și distribuire a materialelor necesare pentru desfășurarea procesului electoral. La nivelul Institutiei Prefectului – Județul Suceava vor fi întreprinse acțiuni specifice privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfățurări a alegerilor locale parțiale din data de 11 iunie 2017.”, a declarat Prefectul judeţului, Mirela Elena ADOMNICĂI.

comments

comments