full screen background image

Comisarii de mediu au suspendat activitatea a 12 operatori din exploatarea forestieră

În ultimele 5 luni, comisarii de mediu suceveni au desfăşurat 67 de acţiuni de control care au vizat modul în care agenţii economici cu activitate de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului; ariilor naturale protejate; conservării habitatelor naturale; florei şi faunei sălbatice, precum şi în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor rezultate în procesul tehnologic de exploatare a materialului lemnos.

Adriana Iordache, şefa Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, face cunoscut că, în urma descinderilor la operatorii amintiţi, personalul din subordine a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor date celor care au încălcat legea ridicându-se la un total de 122.000 de lei.

La acestea se adaugă şi unele sancţiuni complementare, în 12 cazuri dispunându-se suspendarea activităţii de exploatare forestieră.
Pe parcursul verificărilor, comisarii de mediu au descoperit că în cele 12 situaţii activităţile de exploatare a masei lemnoase aveau loc în lipsa actelor de reglementare pe linie de mediu, la 5 operatori constatându-se că materialul lemnos era depozitat pe malul cursurilor de apă sau că transportarea buştenilor se făcea prin albia râurilor şi pâraielor.

În consecinţă, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a stabilit, în sarcina operatorilor economici cu pricina, măsuri şi termene de intrare în legalitate, dar şi de remediere a deficienţelor reliefate cu prilejul controalelor.

“Avertizăm operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră că aceste acţiuni vor continua şi că, în caz de nerespectare a legislaţiei privind protecţia mediului, se vor aplica sancţiuni drastice”, a atenţionat Iordache.

comments

comments