full screen background image

38 de permise de conducere reţinute, după trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate ua făcut ca în această minivacanţă să nu se înregistreze accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.

Pe perioada minivacanţei, zilnic peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere. Acestora li s-au adăugat peste 100 de poliţişti avizaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră de la nivelul posturilor şi secţiilor de poliţie. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene. De asemenea, aparatul laser TrueCam a fost utilizat pe DN2 şi pe DN17.

În perioada 29 aprilie – 1 mai, Serviciul Rutier Suceava – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule şi depăşesc regimul legal de viteză, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 556 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.040 de lei, din care peste 300 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 38 de permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 16 infracţiuni la regimul rutier.

Astfel, un tânăr, de 22 de ani, din comuna Brodina, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce circula pe DN 2H, în localitatea Milișăuți, cu viteza de 114 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Un bărbat, de 66 de ani, din județul Iași, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce circula pe DN 2, în localitate Drăgușeni, cu viteza de 114 km/h (+54 km/h) și nu a oprit la semnalul polițistului rutier.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza