full screen background image

Dosare penale pentru şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului

Nu mai puţin de 6 dosare au întocmit duminică poliţiştii suceveni, pentru şoferi care au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului. “Recordul” îi aparţine unui tânăr din Rădăşeni, cu o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt tânăr, din Brodina, a fost oprit, pe când conducea băut, la mai puţin de o săptămână de când permisul îi fusese suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Cu dosar penal s-a ales şi un bărbat din Suceviţa, care mergea cu maşina deşi era beat şi nu avea permis de conducere.

La ora 18.10, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control, pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate, autoturismul condus de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Rădășeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În jurul orei 20.05, o patrulă de poliție a oprit pentru control, la intersecția DJ 176, cu DN 17 din comuna Vama, autoturismul condus de un localnic, de 59 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 22.01, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe str. Alexandru cel Bun, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat, de 27 de ani, din comuna Ipotești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În jurul orei 18.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control, pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, autoturismul condus de un localnic, de 23 de ani.
În urma verificării documentelor și a interogării bazelor de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut din 4 aprilie, fără drept de circulaţie, întrucât atunci a fost identificat în trafic în timp ce conducea același autoturism sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 22.30, în timp ce acționa pe DJ 291A, pe raza comunei Grămeşti, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto, după ce a încetinit și a părut că vrea să oprească, a accelerat şi şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, pe raza localității, fiind oprit lângă curtea unei locuinţe de pe raza satului Bălineşti.
Conducător auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic, de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat bărbatului să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 22.50, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC Voievodeasa, din comuna Sucevița, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic, de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments