full screen background image

UE reacţionează după atacul SUA în Siria

Moment de cotitură în istoria celor şase ani de război civil în Siria. Americanii au bombardat pentru prima dată o ţintă a forţelor regimului Assad, o bază din vestul ţării de unde spun că a fost lansat atacul chimic care a făcut marţi sute de morţi şi răniţi printre civilii sirieni din Idlib.

Preşedintele Donald Trump i-a informat cu privire la intenţiile sale pe aliaţii Statelor Unite, chiar şi Rusia ar fi fost prevenită că urmează o lovitură. Dar Moscova a reacţionat furibund pe toate palierele, de la parlamentari la preşedintele ţării care consideră, la unison, acţiunea armatei americane drept o agresiune la adresa unui stat suveran.

Comisia Europeană precizează că UE a fost informată despre faptul că atacul din Siria va fi unul limitat și a avut ca scop limitarea altor atacuri chimice.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a spus că atacul SUA în Siria a fost „o soluție așteptată” împotriva atacurilor chimice. El a adăugat că Uniunea europeană va lucra îndeaproape cu Statele Unite pentru încheierea brutalităților din Siria.

Pe de altă parte, Rusia a cerut întrunirea de urgenţă a consiliului de securitate al ONU unde vor ca americanii să dea explicaţii pentru rachete lansate împotriva Siriei.

comments

comments