full screen background image

„Marșul pentru Viață 2017”, sâmbătă, 25 martie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit săptămâna trecută, a aprobat organizarea, în data de 25 martie, a “Marşului pentru viaţă 2017”, în sprijinul valorilor familiei creştine tradiţionale.

„În contextul fenomenului emigraţiei actuale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe toţi părinţii care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceştia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenţei fizice şi afective a părinţilor. De asemenea, Sfântul Sinod îndeamnă la rugăciune, dialog şi coresponsabilitate socială pentru a fi depăşite stările conflictuale din societatea de azi”, anunţă Patriarhia Română.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Sfântul Sinod a aprobat organizarea, la nivel naţional, a Marşului pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”.

Marşul va avea loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri).

„Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creştine tradiţionale”, arată Patriarhia.

Sfântul Sinod a aprobat şi măsuri sporite pentru asigurarea desfăşurării în linişte a slujbelor religioase.

Patriarhia precizează că dispoziţiile art. 381 din Codul penal sancţionează cu închisoare sau amendă „împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios care este organizat şi funcţionează potrivit legii”.

Forul bisericesc recomandă, totodată, punerea în aplicare cu stricteţe de către unităţile de cult a normelor legale privind protecţia şi prevenirea incendiilor în lăcaşurile de cult, precum şi protejarea monumentelor istorice.

Peste 120 de orașe din România organizează, pe 25 martie, simultan, „Marșul pentru Viață 2017”.

Şi rădăuțenii pot participa la acţiunea care se va desfășura cu plecare de la ora 15.00, de la Biserica „Sfânta Parascheva” (lângă Gradina Zoologică), spre Catedrala Ortodoxă, şi se va încheia la Biserica „Sfântul Gheorghe”, din fața Spitalului Municipal Rădăuți.

Pe parcurs, se vor face opriri, iar participanții se vor adresa celor prezenți pentru conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă avortul pentru familie și pentru femeie.

Mesajul pe care organizatorii și participanții doresc să îl transmită prin tema acestui an, „Ocrotiți mamele și copiii, avortul nu este niciodată o soluție”, este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

În municipiul Suceava, „Marșul pentru Viață” are ca punct de pornire esplanada Casei de Cultură Suceava, şi se va desfăşura pe traseul Casa de Cultură – Prefectura Suceava – Palatul de Justiţie – Primăria Suceava – Spitalul Judeţean şi retur, pe acelaşi traseu.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza