full screen background image

Modernizarea iluminatului public din Suceava, realizată în procent de 28%

Municipiul Suceava este primul oraş din ţară care a demarat proiectul de modernizare a iluminatului public, finanţat în cea mai mare parte din fonduri elveţiene.

Prin proiect, în Suceava vor fi montate peste 3.800 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, mai eficiente decât lămpile clasice.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că deja s-au făcut lucrările necesare pe 76 de străzi, fiind montate peste 1.000 de corpuri de iluminat de tip LED, adică 28% din ceea ce este prevăzut în proiect.

Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică a fost de 20.362.685,04 lei fără TVA, dar în urma câştigării licitaţiei de consorţiul SC Flash Lighting Services SA Bucureşti şi SC Loial Impex SRL Suceava, valoarea finală a contractului este de 13.193.960,83 lei, fără TVA.

Economiile rezultate sunt de 7.168.724,21 lei, bani cu care, a spus Lungu, se va moderniza iluminatul în parcuri şi în unităţile de învăţământ, precum şi la Patinoarul Artificial.

Termenul de finalizare a proiectului de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava, din fonduri elveţiene, este 25 septembrie 2017.

comments

comments




Leave a Reply

avatar