full screen background image

Elevul rădăuţean Dimitrie Luca Roman, câştigător al competiției internaționale de desene “Colgate”

Colgate-Palmolive continuă Programul Școlar Colgate și demarează, începând cu luna martie, o nouă etapă a programului prin care contribuie la educația cu privire la igiena orală a unui număr de 48.000 de copii din peste 300 de școli, din județele Botoșani, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Olt, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea. Totodată, compania a premiat câștigătorul din România al competiției internaționale de desene din cadrul programului, elevul Dimitrie Luca Roman din Rădăuți, printr-un eveniment local. Acesta este unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional, ale căror desene sunt incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™” 2017.

Ediția 2016-2017 a Programului Școlar Colgate, organizat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, a fost demarată în luna octombrie 2016 și continuă acum cu a doua etapă. Până în prezent, zeci de mii de elevi din Arad, Brașov, Brăila, Galați, Maramureș, Sălaj, Teleorman, Timiș, Alba, Buzău, Călărași, Harghita, Mehedinți, Iași și Vrancea au putut beneficia de lecții privind igiena orală susținute de voluntarii Crucea Roșie și au primit produse de îngrijire pentru a continua acasă regulile învățate la clasă. Până la finalul acestei ediții, un număr total de 150.000 de copii vor fi participat la lecțiile de igienă orală.

În cadrul Programului Școlar Colgate, copiii cu vârsta între 6 și 9 ani au ocazia de a concura în cadrul competiției internaționale de desene ”My Brigt Smile™”, punând într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. În cadrul ediției 2015 – 2016, elevul Dimitrie Luca Roman din Rădăuți a fost declarat unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional, iar reușita acestuia a fost celebrată printr-un eveniment organizat la Școala cu clasele I-VIII „Bogdan Vodă”, Nr. 5, Rădăuți, unde acesta studiază. La eveniment au participat reprezentanți ai școlii și ai autorităților locale. Desenul realizat de Luca este inclus în calendarul global Colgate 2017 „My Bright Smile™”, acesta fiind premiat cu bursa Colgate-Palmolive Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari. În același timp, clasa a I-a A, din care Luca face parte, a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară, Programul Școlar Colgate a ajuns începând cu 2015 și în mediul rural, în anul școlar 2015 – 2016 fiind implicați în program 60.000 de elevi din 11 județe, la care se adaugă municipiul București. Din 1993, de la lansarea Programului Școlar Colgate, 5.660.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de consiliere și produse de îngrijire pentru igiena orală.

Fiind adaptate la vârsta celor mici și având un format atrăgător, interactiv, lecțiile prezentate de voluntarii Crucea Roșie au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să efectueze un periaj cu ajutorul unui model. Copiii sunt implicați activ în cadrul acestor lecții, având ocazia de a le adresa voluntarilor întrebări. De asemenea, școlarii vizionează și filmul educațional Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși, învățând într-un mod distractiv cele trei reguli pentru un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.

La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse speciale pentru îngrijirea dentară, părinții un pliant cu sfaturi pentru a supraveghea mai eficient progresul celor mici, precum și un calendar, toate acestea fiind oferite de Colgate România. O igienă orală corespunzătoare presupune și o spălare a mâinilor în profunzime, pentru ca cei mici să fie protejați de bacterii și boli, care sunt o consecință a ignorării acestui aspect. Din acest motiv, lecțiile sunt completate în această ediție, în premieră, cu informații despre importanța igienei mâinilor, copiii din program primind și produse Protex pentru a fi mereu protejați de bacterii și boli cauzate de o igienă deficitară.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza