full screen background image

Sucevenii afectaţi în urma fenomenelor meteo de dimineaţă ar putea fi despăgubiţi

Două autoturisme au fost avariate, astăzi dimineaţă, după ce, din cauza vântului puternic, doi arbori s-au rupt şi au căzut peste acestea, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Potrivit sursei citate, incidentele s-au produs în două zone din municipiul Suceava, fără a se înregistra însă victime.

Alin Găleată a precizat că un arbore a căzut pe strada Oituz, iar cel de-al doilea lângă Biserica “Sfânta Înviere”, situată în centrul municipiului Suceava.

Ca urmare a acestor evenimente, vă prezentăm declarația lui Marian Andronache, viceprimar al municipiului Suceava:

”Primăria Suceava are în vedere, periodic, inventarierea copacilor care pot prezenta probleme, în cazul în care nu intervenim la timp. Acest lucru se realizează an de an, pe întreaga suprafaţă a Municipiului Suceava, de către echipe mixte, care au în componenţă reprezentanţi ai Serviciului Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale a Domeniului Public şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava.

Pentru cazurile în care am sesizat că este nevoie de tăiere, am solicitat aviz de mediu și s-a procedat la tăierea arborilor respectivi.

În momentul de față, avem aproximativ 200 de arbori care au primit aviz de mediu pentru a fi tăiaţi.

Curios este faptul că niciunul dintre arborii care au fost doborâți vineri de vânt și au produs probleme nu se regăseau printre cei care urmau să fie tăiați.

Erau copaci buni, sănătoși, cel puțin în aparență, cei care au creat probleme. În condițiile de vânt care a bătut în rafale de peste 100 de km/h, conform atentionarilor meteo, se putea întâmpla orice.

Probleme au mai fost şi la şarpantele unor blocuri, precum şi desprinderea tencuielilor la două blocuri turn de pe Calea Obcinilor.

Mulțumesc celor care au intervenit cu promptitudine pentru a degaja carosabilul. acolo unde a fost cazul.
S-a acționat cu trei echipe, două de la domeniul public și o echipă de la Serviciul situaţii de urgență tot din cadrul Primăriei Suceava, dotate cu motofierastraie, mașină cu nacelă şi patru mijloace de transport.

Vom vedea ce situații sunt în momentul de față și vom realiza și un inventar al pagubelor. Vrem să vedem și care sunt modalitățile prin care vom putea, eventual, despăgubi persoanele care au suferit pagube materiale.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar