full screen background image

Secretarul de stat Mircea Dușa s-a întâlnit cu ambasadorul Spaniei

Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, a avut marți o întâlnire cu ambasadorul Spaniei, Ramiro Fernandez Bachiller, cu care a discutat despre cooperarea în domeniul apărării, bilaterală, în cadrul NATO și al Uniunii Europene, informează Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit MApN, Dușa a apreciat sprijinul Spaniei pentru măsurile aliate de reasigurare și adaptare, “într-un context de securitate extrem de complex și dinamic”.

“Mircea Dușa a salutat contribuția cu personal a părții spaniole la structurile de comandă și control de pe teritoriul național — NFIU, MND-SE, precum și la Brigada Multinațională, începând cu acest an. (…) Dușa a exprimat sprijinul țării noastre pentru continuarea eforturilor destinate gestionării provocărilor din vecinătatea sudică a Alianței prin implementarea unor măsuri de descurajare și apărare împotriva actorilor non-statali din regiune”, precizează un comunicat al MApN.

Ambasadorul Spaniei a subliniat “rolul major” al României pe flancul estic al NATO, importanța pe care țara sa o acordă dezvoltării cooperării bilaterale, precum și participării la exercițiile organizate pe teritoriul național și la Marea Neagră.

“La nivelul componentei bilaterale, cei doi oficiali au subliniat faptul că reluarea reuniunilor Comisiei militare mixte constituie o bună oportunitate de revitalizare a cooperării între cele două state și de identificare a unor noi domenii de colaborare, inclusiv pe palierul tehnico-militar”, se mai arată în comunicat.

AGERPRE

comments

comments




Leave a Reply

avatar