full screen background image

“Galeria activităților educative”, la Biblioteca Municipală din Rădăuţi

Elevii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Popadiuc” din Rădăuți, într-o activitate coordonată de profesor Loredana Șveduneac, consilier educativ, au vorbit despre fenomenul violenței, dar și al toleranței.

Manifestarea a avut loc luni, 30 ianuarie, cu prilejul „Zilei Internaționale a Nonviolenței în școli” și s-a desfășurat cu implicarea tuturor școlilor din județ și din țară. La Școala ”Gheorghe Popadiuc”, proiectul intitulat ”Împreună putem combate violența” și-a propus organizarea unor activități atât la nivelul claselor primare, cât și la nive gimnazial.

Cu această ocazie, copiii au realizat un panou dedicat Campaniei RESPECT (Responsabilitate, Educație, Siguranță, Prevenție, Emoții, Comunicare, Toleranță).

Ei au compus slogane și mesaje împotriva violenței şi au vizionat materiale informative, pentru a cunoaște formele violenței.

Și nu în ultimul rând, au ales să împartă între ei zâmbete, în locul urii, și-au dat mâna și au propus soluții pentru a evita situațiile de conflict.

La acțiune au participat profesori ai școlii, învățători și copii care au pus suflet în această activitate. D-na profesor Loredana Șveduneac, consilier educativ, a vorbit la VIVA FM Rădăuți despre modul în care s-a desfășurat această activitate și despre implicarea elevilor.

Vineri, 3 februarie, elevii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Popadiuc” din Rădăuți vor participa la o activitate numită “Galeria activităților educative”, găzduită începând cu ora 10.00 de Biblioteca Municipală ”Tudor Flondor”.

Organizată cu scopul de a disemina activitățile școlare și extrașcolare ale elevilor de la școala amintită și de la grădinițele arondate, în semestrul anului școlar în curs, activitatea se va desfășura pe mai multe secțiuni de informare, după care copiii vor susține scurte momente artistice.

Programul l-a detaliat, la VIVA FM, prof. Loredana Șveduneac, consilier educativ al Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Popadiuc”.

La Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc” din Rădăuți, pentru anul în curs, sunt stabilite activități extracurriculare pentru fiecare lună.

Pentru al doilea an consecutiv, școala participă la Proiectul Eco Școala, în cadrul căriua se pun în practică idei legate de mediul înconjurător, de alimentație sănătoasă, de curățenie.

Celelalte proiecte în care se vor implica elevii coordonați de consilierul educativ Loredana Șveduneac, sunt: Ziua Internațională a Ursului Polar, a cărui viață este în pericol, proiect în care se vor implica elevii de la cursul gimnazial, urmează marcarea, în luna martie a Mărțișorului, a Zilei Internaționale a femeii, însă toată luna martie va sta sub semnul Lunii Pădurii, un alt subiect care îi preocupă, ca Școală Eco, fiind păstrarea și ocrotirea pădurilor.

În luna aprilie, pe data de 22, va fi marcată Ziua Pământului, iar pe 14 mai va fi sărbătorită Săptămâna Internațională a Voluntariatului, iar pe 31 mai – Ziua Internațională Fără Tutun.

În luna iunie, nu va trece neobservată Ziua Mondială a Mediului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar