full screen background image

Funcționari din Ministerul Justiției, audiați la DNA

Mai mulți funcționari din cadrul Ministerului Justiției au fost chemați la DNA pentru a da declarații în cadrul anchetei ce vizează modul în care Guvernul a dat ordonanța de urgență, informează B1 TV, care citează mai multe surse.

Anterior, în presă au apărut informații potrivit cărora DNA a solicitat în scris documente și emailuri trimise între instituții în legătură cu redactarea ordonanței.
Informațiile nu au fost confirmate de DNA. Totuși, instituția a anunțat că face cercetări ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane fizice.

Ancheta a fost deschisă în urma unui denunț penal formulat săptămâna trecută de Mihai Polițeanu, Elena Ghioc și Răzvan Pațachi, membri ai mișcării civice Inițiativa România, vizați fiind premierul Sorin Grindeanu și Ministrul Justiției, Florin Iordache. În denunț, cei doi sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și prezentarea cu rea credință de date inexacte Parlamentului și președintelui României.

Joi dimineață, Polițeanu a anunțat că în urma adoptării ordonanței și a “indiciilor publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful său de partid, Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite”, a decis să completeze denunțul penal “în vederea efectuării de cercetări penale împotriva președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar