full screen background image

Israelul avertizează că va riposta la “ameninţarea” iraniană

Iranul a testat o rachetă balistică, dar “agresiunea” iraniană nu va rămâne fără reacţie, a avertizat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, precizând că va aborda acest subiect cu ocazia întâlnirii pe care o avea cu preşedintele SUA, Donald Trump, la Washington, relatează site-ul YnetNews.com.

Donald Trump se va întâlni cu Benjamin Netanyahu la Casa Albă pe 15 februarie, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Sean Spicer.

“Preşedintele Donald Trump aşteaptă să discute despre continuarea relaţiilor strategice, despre cooperarea tehnologică, militară şi între serviciile de informaţii”, a precizat Sean Spicer, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

La rândul său, Benjamin Netanyahu a transmis prin Twitter luni seară: “La sfârşitul săptămânii trecute, Iranul a lansat o nouă rachetă balistică. Este o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU. În curând mă voi întâlni cu preşedintele Trump la Washington. Voi exprima necesitatea reactivării sancţiunilor împotriva Iranului, pentru rachetele balistice şi pentru activităţi teroriste, în afară de gestionarea acelui acord eşuat”.

Mediafax

comments

comments




Leave a Reply

avatar