full screen background image

Despre incendiul care a afectat halele Pieței Centrale Rădăuţi, cu comandantul ISU Rădăuți, maior Mihai Parasca!

S-a stabilit cauza probabilă de izbucnire a incendiului de duminică din Rădăuţi, care a afectat halele Pieței Centrale.

Comisia de cercetare și stabilire a cauzelor incendiului, formată din personal din cadrul ISU ”Bucovina” al județului Suceava, din partea Inspectoratului de Poliție Județean, din partea Poliției Municipiului Rădăuți și ISU Rădăuți a determinat cauzele incendiului, stabilind că una din cauzele propaagării incendiului a fost vântul puternic ce bătea în rafale.

Comandantul ISU Rădăuți, maior Mihai Parasca a precizat, la VIVA FM, că fost vorba despre efectul termic generat de un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere, respectiv material lemnos.

Coşul respectiv evacua fumul din centrala termică (pe combustibil solid) a gospodăriei particulare ce făcea corp comun cu clădirile din Piaţa Centrală, şi care a fost şi ea afectată de flăcări.

Incendiul a avut loc la un complex comercial, la un grup de magazine din zona pieței din centrul orașului Rădăuți, care se învecinează cu clădirea Romtelecom, Hala Centrală și locuințe particulare, un incendiu cu o amprentă la sol în jur de 800 de metri pătrați.

Intervenţia a fost îngreunată de temperatura de minus 17 grade Celsius şi de căile de acces foarte limitate, în centrul vechi al orașului Rădăuți construcțiile fiind foarte apropiate.

Clădirile distruse în incendiu aparțin Administrației Piețelor din cadrul Primăriei Municipiului Rădăuți, iar valoarea pagubelor se ridică la suma de 700.000 de lei.

Valoarea bunurilor salvate este de 8 milioane de lei, după cum a precizat, la VIVA FM comandantul ISU Rădăuți, maior Mihai Parasca. Flăcările mari au cuprins duminică, în jurul orei 13.30, acoperișurile halelor de carne și brânză, distrugând și o clădire în care se aflau o pescărie și alte magazine din zona pieței. Incendiul care amenința să se extindă și asupra clădirii Romtelecom și a unor locuințe aflate în apropiere a fost stins în câteva ore, după intervenția a nouă echipaje de pompieri de la Rădăuți, Siret, Solca, Suceava și Pompierii Voluntari de la Milișăuți.

Intervenția a fost una foarte grea, a durat 8 ore și s-a desfășurat în condiții meteo nefavorabile, însă incendiul a fost lichidat fără pagube materiale foarte mari și, din fericire, fără victime. După stingerea focului și retragerea efectivelor de pompieri, la fața locului a rămas un echipaj cu o autospecială care a supravegheat zona până luni dimineață pentru că exista pericolul ca focare ascunse să faciliteze reizbucnirea incendiului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar