full screen background image

Toate unităţile de învăţământ din judeţ, redeschise de miercuri

Toate grădiniţele, şcolile gimnaziale şi liceele din judeţ se vor redeschide începând de miercuri, astfel că toţi elevii suceveni se vor întoarce la ore.

Măsura a fost luată în urma consultării cu şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Gheorghe Lazăr.

Conform prefectului judeţului, Constantin Harasim, primarii, în calitatea lor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, au obligația asigurării condițiilor optime în sălile de curs, deblocării zonelor afectate de ninsori, încalzirii clădirilor unde se vor desfășura cursurile, asigurării transportului copiilor către și dinspre unitățile de învâțământ.

Luni şi marţi, în urma Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, au fost suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județ, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și a avertizărilor meteorologice de ger, ninsori și viscol.

Orele vor fi recuperate cu respectarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

“Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv al anului școlar, stabilite de consiliul de administrație al unității de învățământ și comunicate instituției care a aprobat suspendarea cursurilor”, a precizat inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr.

comments

comments




Leave a Reply

avatar