full screen background image

Consiliul Judeţean Suceava inventează noi dări

Pentru anul 2017, Consiliul Judeţean Suceava a introdus noi taxe şi tarife de competenţa administraţiei judeţene.

Astfel, printre acestea se numără una inedită, care va fi achitată la Direcţia „Arhitectului şef”, respectiv „taxa specială pentru emiterea avizului de oportunitate”, în valoare de 100 de lei.

Cu caracter de noutate este şi cea de la Muzeul Bucovinei, instituţie din subordinea CJ care instituie taxa foto de 3 lei pentru fiecare fotografie făcută în Camera de probă a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

În acelaşi context, deliberativul a luat măsura taxării repetate a activităţii de analizare a documentaţiilor pentru utilizarea zonei drumurilor judeţene.

Justificarea constă în aceea că unele dintre documentaţiile pentru reţelele de utilităţi şi obiectivele industriale „sunt cu multe greşeli şi neconcordanţe”.

„Din cauză că aceste documentaţii trebuie studiate de două-trei ori, fiind de complexitate mare şi necesitând mult timp, s-a propus să se tarifeze fiecare nouă depunere”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte tarifele de suplimentare de utilizare a drumurilor de interes judeţean, pentru anul 2017 este introdusă „tarifarea pentru estimare”, în valoare de 18 euro.

„Introducerea acestui tarif se datorează faptului că au fost situaţii în care operatorii de transport au solicitat doar efectuarea calcului estimativ, nu şi emiterea autorizaţiei de transport”, se precizează în fundamentarea specialiştilor executivului judeţean.

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal consiliile judeţene pot stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale, acestea neputând fi mai mari faţă de nivelurile maxime stabilite.

comments

comments




Leave a Reply

avatar