full screen background image

Un milliard de utilizatori Yahoo, victime ale unui atac cibernetic în 2013

Cel mai mare furt de date din istorie. EL Peste un miliard de conturi Yahoo au fost compromise a anunţat miercuri conducerea companiei. Au fost furate, în august 2013, nume, adrese de email, numere de telefon, parole şi in unele cazuri răspunsurile la întrebările secrete de care e nevoie pentru accesarea conturilor. Yahoo precizează că datele bancare nu figurează printre informaţiile furate. Este al doilea scandal in care e implicat Yahoo.

Grupul de internet Yahoo a recunoscut miercuri că a fost victima unui atac cibernetic în 2013 care a afectat peste un miliard dintre utilizatorii săi și care se adaugă unei piratări precedente a 500 de milioane dintre conturile sale, relatează AFP.

“Yahoo crede că o terță parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori”, anunță grupul într-un comunicat, indicând că nu este în măsură să identifice pentru moment autorii acestui atac masiv.

Numele, numerele de telefon sau datele de naștere ale clienților Yahoo au putut fi sustrase de pirații informatici, dar grupul susține că informațiile privind cardurile de credit sau conturile lor bancare nu au fost interceptate.

“Datele privind cardurile de plată și informațiile privind conturile bancare nu sunt stocate în sistemul piratat”, potrivit Yahoo, care dă asigurări că “lucrează îndeaproape” cu autoritățile pentru a-i identifica pe hackeri.

Potrivit grupului, care se confruntă cu mari dificultăți financiare, acest nou incident este “probabil” unul diferit de amplul atac cibernetic făcut public la sfârșitul lui septembrie, dar care data din 2014 și care a afectat conturile a 500 de milioane de utilizatori.

Yahoo a lăsat atunci să se înțeleagă că un grup de hackeri care avea legături cu un stat a fost în spatele atacului și a precizat că anchetează asupra cookie-urilor pe care aceștia le-ar fi creat pentru a dobândi acces ilegal la conturile utilizatorilor.

Acest nou incident intervine în cel mai prost moment pentru Yahoo, care a încheiat la sfârșitul lui iulie un acord pentru a ceda gigantului telecomunicațiilor, Verizon, pentru 4,8 miliarde de dolari, servicii sale cheie, precum Yahoo Mail și Yahoo News.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza