full screen background image

Rectorul Universității de Vest din Timişoara, care anchetează plagiatul lui Kovesi, acuzat de plagiat

Lovitură în scandalul plagiatului. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, cel care anchetează plagiatul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, este acuzat de plagiat în patru lucrări în care apare și numele său, la două dintre ele acesta fiind chiar primul nume, adică cel care a avut contribuția cea mai mare.

Jurnaliștii de la PressOne susțin că Marilen Pirtea este suspect de plagiat în patru lucrări, însă acesta explică că în cel puțin două dintre acestea numele i-a fost folosit împotriva voinței sale.

“În momentul elaborării celor două articole îndeplineam funcţia de coordonare a unei platforme de cercetare interdisciplinară între Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie.
Coordonatorul colectivului de cercetare în chimie m-a inclus între autorii celor două articole în virtutea poziţiei mele, fără să mă întrebe dacă sunt sau nu de acord.

Când am aflat, i-am transmis că nu este cazul, că nu sunt adeptul acestor practici şi că îl rog să mă elimine din lista de autori. Nu sunt chimist, nu mă pot pronunţa asupra calităţii celor două articole, nu le-am recunoscut niciodată, nu am obţinut niciun fel de beneficiu de pe urma lor”, a spus Pirtea.

comments

comments
Leave a Reply

avatar