full screen background image

“Bucurie în dar”, expoziție de iarnă cu obiecte lucrate manual de artiști locali, la Galeriile de Artă Rădăuți

Asociația BAFI din Rădăuți organizează, în perioada 5 – 10 decembrie 2016, o expoziție de iarnă cu obiecte lucrate manual de artiști locali.

Expoziția “Bucurie în dar” va fi deschisă la Galeriile de Artă Rădăuți.

Acțiunea face parte din proiectul “Bucuria de a face”, care este vizibil în mediul online prin intermediul paginii facebook cu numele proiectului.

“Bucuria de a face” are ca prim scop educarea tinerilor în exprimarea creativității, integrarea socială și responsabilizarea lor față de comunitatea din care fac parte, cultural și economic.

Altă latură a acestui proiect este promovarea meșteșugurilor și integrarea lor în viața modernă, dezvoltarea relațiilor sociale prin șezătoare sau clacă.

Acțiunile desfășurate variază de la ateliere de creație și artă, ateliere de teatru, expoziții și târguri meșteșugărești, ateliere de terapie prin muzică, dans și improvizație.

Lucrul manual este o terapie pentru spiritul uman ce are drept consecință, printre altele, un obiect folositor încărcat cu energie pozitivă.

Adesea, obiectele lucrate manual sunt rodul a zile, ore de săpături în conștiința comună, a atenției și căutării materialelor și formelor perfecte sau a jocului și curiozității.

Bucuria de la finisaj mereu provoacă stelele din ochii creatorilor să lucească a extaz, entuziasm și recunoștință ceea ce oglindește șiobiectul manufacturat.

În cadrul expoziției se va găsi o poveste de iarnă în cele mai recente creații ale artiștilor locali:
DIVART – Laura Negreanu
JAD – Gina Agape
Origamy Man – Alexandru David Igescu
Magia Lumanarilor – Mihaela Ciobanu
Esență de suflet- Alexandra Gavrileț
Hobbycorner – Ana Maria Andronache.

Produsele expuse pot fi rezervate pentru a fi achiziționate ulterior desfășurării expoziției.

În data de 5 decembrie, la ora 17, va avea loc un vernisaj în cadrul căruia creatorii vor povesti celor prezenți despre inspirația lor, materialele și tehnicile folosite, vor împărtăși din experiența acumulată si de ce nu, poate vor primi comenzi.

Astfel se va consolida comunitatea artiștilor locali și comunitatea va sprijini activitatea pe care aceștia o desfășoară.

Despre expoziția cu articole de Craciun care va fi vernisată luni, au vorbit, la VIVA FM Rădăuți, Alexandra Gavrileț și Gina Agape, două dintre artistele rădăuțene care vor expune propriile produse.

VIVA FM Rădăuți este partener media al evenimentului.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

bucurie

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza