full screen background image

Prefectul Sucevei reclamă insuficienţa stocurilor de antiderapant

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a înaintat către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o solicitare privind asigurarea de urgenţă a stocurilor de sare, nisip şi clorură de calciu în bazele de aprovizionare a secţiilor de drumuri naţionale Suceava.

Harasim a luat decizia amintită „având în vedere faptul că CNAIR nu a finalizat procedurile de achiziţie a materialului antiderapant necesar pentru sezonul de iarnă 2016-2017”.

Demersul a fost făcut după şedinţa de lucru a Grupului de suport tehnic al CJSU, în cadrul întâlnirii purtându-se discuţii legate de Planul de acţiuni pe timp de iarnă, în condiţiile în care, potrivit atenţionărilor meteorologice periculoase, în judeţul Suceava se vor înregistra precipitaţii de 15-20 de litri pe metrul pătrat, ploile urmând a se transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va bate puternic, cu 60-70 km pe oră.
Totodată, analizate au fost raportul preliminar al Comisiei constituite prin ordin al prefectului, pentru verificarea stocurilor de material antiderapant existent în bazele de aprovizionare ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi secţiilor de Drumuri Naţionale Suceava şi Cîmpulung Moldovenesc, stadiul instalării parazăpezilor, cât şi starea utilajelor de intervenţie existente la administratorii de drumuri.

„La momentul actual, stocurile existente în bazele de aprovizionare permit intervenţii pe cei 572 km de drum naţional de pe raza judeţului Suceava pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 5 zile, în condiţii de ninsori abundente. Punctul de vedere al CJSU este că această cantitate este insuficientă, având în vedere fenomenele meteorologice specifice zonei de deal şi munte a judeţului pe timp de iarnă”, a declarat prefectul Constantin Harasim.

Şedinţa Grupului de suport tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc în prezenţa prefectului Constantin Harasim, subprefectului Ionuţ Creţuleac şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Pe lângă membrii grupului, participanţi au fost şi operatorii economici care au încheiate contracte de deszăpezire şi întreţinere pe timp de iarnă cu administratorii de drumuri naţionale şi judeţene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar