full screen background image

Unioniştii anunţă că de 1 Decembrie în centrul Chişinăului va fi întins un tricolor pe o distanţă de un kilometru

Un tricolor va fi întins, pe 1 Decembrie, pe o distanţă de un kiometru, în centrul Chişinăului, de către reprezentanţii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care anunţă că Ziua Naţională a României va fi marcată de către unionişti şi la Alba Iulia, unde la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e România”.

“Ziua Naţională a României va fi marcată de către unionişti şi la Chişinău şi la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chişinăului, între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul Basarabia e România”, au anunţat, vineri, reprezentanţii Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Potrivit acestora, unioniştii din Republica Moldova şi România vor sărbători 1 Decembrie şi la Bruxelles, în faţa Parlamentului European, unde sute de români sunt aşteptaţi la un miting, începând cu ora 14.30, “pentru a spune că naţiunea română este împărţită în două”.

Unioniştii mai anunţă că reprezentanţii organizaţiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari şi cu comunitatea de români din Belgia.

“Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua naţională românilor, vrem să se afle şi la instituţiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele şi minciuna domină. Europa trebuie să ştie”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza