full screen background image

În judeţul Suceava au dispărut problemele grave de mediu

În primele trei trimestre ale anului ale anului 2016, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii naţionale de Mediu au desfăşurat 670 de acţiuni de control, dintre care 200 de inspecţii planificate, 81 fiind operate în domeniul poluării industriale, iar 119 în cel al biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.
Comisarul şef Adriana Iordache arată că alte 470 de controale sunt din categoria celor neplanificate anterior, 186 organizându-se în baza sesizărilor primite pe adresa instituţiei sucevene, iar 17 fiind urmare a autosesizării comisarilor de mediu.

Pe de altă parte, 87 de controale au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 4 au avut ca obiect verificarea respectării măsurilor din actele de reglementare, iar altele două au vizat ducerea la îndeplinire a măsurilor impuse.

La fel, încă 164 de acţiuni de control au fost desfăşurate conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii abilitate din judeţul Suceava.

„Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea respectării obligaţiilor legale în vigoare din punct de vedere al protecţiei mediului, a actelor de reglementare deţinute, dar şi a ducerii la îndeplinire a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, a declarat comisarul şef Adriana Iordache.
Controalele s-au lăsat cu 95 de amenzi în valoare de 361.000 de lei, personalul specializat al Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu dispunând suspendarea unei activităţi, propunând suspendarea unui act de reglementare, în timp ce pe numele unei firme a făcut sesizare la organele de cercetare penală.

În primele trei trimestre ale anului, în judeţul Suceava nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente care să conducă la afectarea gravă a factorilor de mediu, respectiv a apei, aerului sau solului

comments

comments




Leave a Reply

avatar