full screen background image

Motociclete furate din străinătate şi ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti, în urma unei percheziţii în Negostina

Poliţiştii au reuşit, în urma unor activităţi investigative complexe, să identifice şi să recupereze vehicule semnalate ca fiind furate din străinătate şi ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 130.000 de lei .

În urma activităţilor investigative desfăşurate, poliţiştii Secţiei de poliţie Bălcăuţi au obţinut date şi informaţii cu privire la faptul că o motocicletă semnalată ca fiind furată, din Italia – zona Milano, este depozitată într-o locaţie de pe raza satului Negostina.

S-au constituit mai multe echipe de cercetare şi în urma monitorizării zonei a fost identificată o anexă a unei construcţii de pe raza satului Negostina în care se afla depozitată motocicleta respectivă.

Întrucât poliţiştii aveau suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că în locaţia respectivă se află mai multe bunuri produs al unor infracţiuni, s-a solicitat şi obţinut, în regim de urgenţă, o autorizaţie de percheziţie.

În urma percheziţiei efectuate luni, a fost identificată motocicleta sustrasă din Italia, dar şi o altă motocicletă, cu privire la care există suspiciunea că este furată din străinătate.

Ambele vehicule au fost ridicate și indisponibilizate la sediul Poliției orașului Siret.

Valoarea de piață a acestor vehicule este de aproximativ 15.000 de euro.

Tot cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, au fost identificate 12 colete, în care se afla cantitatea de 6.000 de pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară, în valoare totală de 72.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, față de două persoane, soţ şi soţie, ambii de 58 de ani, din județul Maramureș, fără forme legale în comuna Bălcăuți, care utilizează anexa respectivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăinuire” și „contrabandă”, urmând a se dispune procedural.

De asemenea, cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activităţile infracţionale, stabilirea participaţiei penale a acestora şi tragerii la răspundere penală.

comments

comments
Leave a Reply

avatar