full screen background image

Şedinţă la Boroaia, pentru asigurarea necesarului de lemn de foc pentru populația din zona Fălticeni

Pe 2 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Direcției Silvice și Gărzii Forestiere, având ca subiect asigurarea necesarului de lemn de foc pentru populație pe perioada sezonului rece 2016-2017.

Întâlnirea a fost condusă de prefectul județului, Constantin Harasim, și de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Deoarece asigurarea lemnului de foc privește categorii sociale defavorizate de populație, această problematică este considerată semnificativă la nivel județean.

De aceea, vineri, 4 noiembrie, la sediul Primăriei Boroaia, va avea loc o ședință lucrativă cu factorii de decizie: primarii localităților rurale din zona limitrofă municipiului Fălticeni, cu conducerea Direcției Silvice Suceava și a Gărzii Forestiere Suceava, precum și cu șefii ocoalelor silvice care administrează fondul forestier de stat din zona Fălticeni.

În urma acestei întâlniri se speră la identificarea unor soluții concrete în problema asigurării lemnului de foc pentru populație, cu prioritate pentru prima decadă a sezonului rece 2016-2017.

Organizația Județeană PSD Suceava consideră “profund demagogică și lipsită de fundament și finalitate legală afirmația președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, referitoare la suplimentarea cantității de lemn de foc pusă spre vânzare către populație de Direcția Silvică”.

Alexandru Rădulescu, purtător de cuvânt PSD Suceava:

“Acest neadevăr se înscrie în lungul șir de promisiuni neîmplinite ale președintelui Gheorghe Flutur precum cea în care termina șoseaua de centură a Sucevei în trei luni, sau cea în care promitea până în 2020 cel puțin două autostrăzi (nord-sud, est-vest) care tranzitează județul, cea în care promitea minerilor de la Crucea că această mină nu se va închide, sau cea în care promitea fermierilor suceveni că își vor primi subvențiile în luna iulie.

Cantitatea de lemn de foc sau pentru construcții pe care Direcția Silvică o poate vinde populației este stipulată exact în HG 617 din 31.08.2016. Într-adevăr, această cantitate este insuficientă necesităților locuitorilor județului Suceava, dar singura cale de suplimentare a acestei cantități de lemn este modificarea HG. Acest lucru a fost sugerat de consilierii județeni PSD care, în ședința de C.J. din 31.10.2016, au solicitat Instituției Prefectului Sucevei să facă demersurile necesare în acest sens pe lângă Guvernul României. Dacă această problemă nu își va găsi rezolvarea dorită (fie din cauza neimplicării Instituției Prefectului, fie din cauza incapacității guvernului actual) viitorii parlamentari PSD din Suceava vor face o prioritate din modificarea Regulamentului de Valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.”

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza