full screen background image

Cătuşe necesare pentru imobilizarea unui tânăr din Dărmăneşti, care conducea băut şi fără permis

Poliţiştii au fost din nou prezenţi pe drumurile publice, prioritatea constituind-o prevenirea accidentelor rutiere şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Datorită prezenţei active în teren a poliţiştilor nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave. Totodată, poliţiştii au identificat în flagrant şoferi care au consumat alcool, prevenind astfel potenţiale tragedii rutiere. Poliţiştii atrag atenţia încă o dată asupra responsabilităţii conducătorilor auto şi necesităţii respectării legii pentru a evita tragedii pe şosele.

Totodată, poliţiştii reamintesc că vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor preventive legale, inclusiv privative de libertate, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

Miercuri, la ora 19.48, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, într-un bar, din comuna Dărmănești, se află un bărbat care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a condus un autoturism și provoacă scandal.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismul staționat și pe conducătorul acestuia, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Dărmănești, care a avut un comportament agresiv, opunându-se legitimării, motiv pentru care a fost încătușat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu este asigurat pentru pagube produse terţilor, motiv pentru care i-au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare.

Întrucât emana halenă alcoolică și a recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice, conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-a fost prelevată o singură probă biologică, acesta refuzând-o pe cea de-a doua.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, tânărul fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Tocmai pentru a nu vă pune viaţa în pericol, atât a dumneavoastră, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments




Leave a Reply

avatar