full screen background image

Primăria Suceava cheltuieşte jumătate din bani cu şcolile şi subvenţiile la energie termică

În primele 3 trimestre ale anului 2016, încasările la bugetul local al municipiului Suceava au fost de 180,73 de milioane de lei, dintre care 101,52 de milioane de lei reprezintă veniturile proprii.

Conform proiectului de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor în cele 9 luni trecute din acest an, gradul de realizare a veniturilor, ca raport între încasările efective şi cele programate, este unul nesatisfăcător, de doar 53,39%.

În ceea ce priveşte secţiunea dezvoltare a bugetului local, la partea de venituri – după 3 trimestre ale anului 2016 -, aceasta înregistrează realizări de 72,95%, secţiunii de dezvoltare revenindu-i un aport de numai 12,58%.

Pe de altă parte, gradul de realizare a cheltuielilor este, de asemenea, unul mic, de 53,23%, la secţiunea de funcţionare execuţia acestora fiind de 72,77%, în timp ce la cea de dezvoltare a reuşit să ajungă la 12,56%.

Din totalul cheltuielilor din primele 3 trimestre ale anului 2016, ponderea cea mai mare revine celor cu Învăţământul, respectiv 39,75%, urmate de cele cu Combustibilul şi energia, adică 14,86%, cu menţiunea că în cadrul acestora din urmă predomină rambursările de credite şi subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif al energia termică.

La secţiunea de funcţionare a bugetului local al municipiului Suceava, veniturile realizate s-au ridicat la 166,95 de milioane de lei, în timp ce plăţile au fost de 166,47 de milioane de lei, datoriile Primăriei însumând aproximativ 20 de milioane de lei.

„Valoarea plăţilor restante, adică a sumelor datorate şi neachitate, care au depăşit termenul de plată prevăzut de actele normative sau în contracte şi facturi este de 19,24 de milioane de lei”, se arată în raportul Biroului „Buget” al Primăriei Suceava.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza