full screen background image

Grevă de avertisment în sistemul medical

Grevă de avertisment în sistemul medical. Mai mulţi sindicalişti protestează miercuri dimineața în faţa spitalului Floreasca, faţă de condiţiile de lucru. Apoi protestatarii vor merge în marş în faţa ministerului Sănătăţii. Şi în restul ţării, mii de cadre medicale şi-au întrerupt activitatea.

Marius Sepi, prim-vicepreședinte al Federației Sanitas, a declarat că dacă nu se vor găsi soluții la revendicările lor, pe data de 31 octombrie va avea loc o gravă generală.

”Se întrerupe activitatea timp de două ore, între 8 și 10. Am ales să fiu astăzi la spitalul Floreasca alături de colegi, pentru că este cel mai emblematic spital din țară. Asemenea pichete sunt peste tot în România în acest moment. Noi ne continuăm procesul atât timp cât nu avem niciun răspuns la solicitările pe care le-am făcut.
Solicitările noastre sunt: introducerea în ordonanța 20 a tot ce înseamnă personal tehnic administrativ, funcționarii publici din DSP, creșele, grădinițele, eliminarea diferențelor foarte mari care există în acest moment între colegii noștri care lucrează în spitalele neclinice, în raport cu cei din spitalele clinice și cei care au studii postliceale în raport cu cei care au studii superioare, în contextul în care fac aceeași muncă și aplicarea sporurilor la nivelul anului 2016, nu 2009, așa cum am solicitat de la bun început.

În contextul în care primim satisfacție pe revendicările, bineînțeles că vom debolca situația. Dar în contextul în care nu avem absolut nicio informație, nicio promisiune de la actualul guvern că ni se va rezolva situația, noi ne vom pregăti să intrăm în grevă generală în data de 31”, a declarat Marius Sepi.

De asemenea, un reprezentant al Spitalului Floreasca a declarat că la această unitate medicală vor fi asigurate doar urgențele.

”Între orele 8-10 nu se operează în spitalul Floreasca, doat urgențele prin UPU se asigură azi. O treime din angajați asigura continuitatea actului medical. Noi nu vbrem să sufere pacientii, vrem să tragem un semnal de alarmă”, a declarat acesta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar