full screen background image

Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, audiat la DNA

Fostul ministru de Interne Petre Tobă a ajuns marți dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a da declarații în fața procurorilor, informează B1 TV.

”Mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului. Am respectat întru totul prevederile legii și toate normele în vigoare”, a declarat Tobă la ieșirea de la DNA.

Actualul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache a emis, luni, ordinele de punere la dispoziţie a fostului ministru Petre Tobă şi a foştilor şefi DIPI, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu, după ce DNA a comunicat ministerului că a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lor în dosarul privind cheltuirea fondurilor operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne la data de 1 septembrie. Asta după ce procurorii l-au acuzat de favorizarea infractorului pentru că a refuzat să declasifice informaţii privind activităţile ilegale ale angajaţilor de la DIPI.

comments

comments




Leave a Reply

avatar