full screen background image

Despre Ziua Mondială a Educației, cu Marius Marici, doctor în parenting!

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an, la data de 5 octombrie!

Ziua mondială a educaţiei are ca temă, în 2016, “Să-i preţuim pe profesori, să le îmbunătăţim statutul”, potrivit site-ului unesco.org.

În acest an, Ziua mondială a educaţiei se serbează pentru prima dată în cadrul unei noi agende mondiale, Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă (adoptată de ONU în septembrie 2015), care garantează o educaţie de calitate.

În acelaşi timp, în 2016, de Ziua educaţiei, se marchează 50 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966).

Astfel, tema din acest an reia principiile fundamentale ale Recomandării adoptate în urmă cu 50 de ani, punând totodată în evidenţă necesitatea de a acorda susţinere profesorilor, în acord cu obiectivele dezvoltării durabile ale Agendei 2030 a ONU.
Obiectivul numărul 4 dedicat educaţiei vizează “asigurarea accesului la o educaţie de calitate pentru toţi, în mod egal, precum şi promovarea posibilităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii”.

Andrada și Călin au decis să o sărbătorească în avans, așa că l-au invitat în studio pe Marius Marici, doctor în parenting, cadru didactic la USV pentru a marca importanța acestei zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar